«Η Ιταλία πρέπει να αποφύγει πάση θυσία μια νέα χρονιά οικονομικής ύφεσης»

«Η Ιταλία πρέπει να αποφύγει πάση θυσία μια νέα χρονιά οικονομικής ύφεσης»

O Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν τονίζει την ανάγκη για οικονομική ανάπτυξη της χώρας. 

«Την ανάγκη να επιτευχθεί πάση θυσία η οικονομική ανάπτυξη, υπογραμμίζει σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Βρυξελλών ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Η επιστολή αυτή αποτελεί απάντηση στο γραπτό αίτημα του επιτρόπου οικονομικών υποθέσεων Γιούρκι Κατάινεν, να παραθέσει επιπλέον λεπτομέρειες και εξηγήσεις η κυβέρνηση Ρέντσι, σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού του 2015 και, ειδικότερα, με την συνέχιση της πορείας οικονομικής εξυγίανσης.

«Σε σχέση με το 2009 το ΑΕΠ της Ιταλίας συρρικνώθηκε κατά περισσότερο του 9%. Η οικονομία μας βρίσκεται στον τρίτο χρόνο ύφεσης και είναι ορατός ο κίνδυνος αποπληθωρισμού. Η χώρα μας πρέπει να αποφύγει πάση θυσία μια νέα χρονιά οικονομικής ύφεσης», αναφέρει στην επιστολή του προς την Κομισιόν ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζει ότι «η χώρα έχει τον πλήρη έλεγχο της δημόσιας οικονομίας» και ότι και κατά το 2015 η σχέση ελλείμματος – ΑΕΠ θα παραμείνει χαμηλότερη του 3%, όπως και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι, το επόμενο έτος, να καταφέρει να μειώσει την σχέση αυτή κατά 0,3%.

Για την επίτευξη της συγκεκριμένης μείωσης η ιταλική κυβέρνηση κάνει γνωστό ότι πρόκειται να διαθέσει 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, μεγάλο μέρος των οποίων αναμένεται να εξευρεθούν χρησιμοποιώντας πόρους που θα έπρεπε να χρησιμεύσουν για την μείωση της φορολογικής πίεσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ