Ιταλική «ανταλλαγή» προεδρικών αεροσκαφών με Canadair

Ιταλική «ανταλλαγή» προεδρικών αεροσκαφών με Canadair

Ανακοίνωση του Ενρίκο Λέτα μέσω twitter.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να εκποιήσει τρία κρατικά αεροσκάφη προκειμένου να εξασφαλιστούν πενήντα εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή και την αγορά επιπλέον πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair.

Σε μήνυμά του μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «αποφασίσαμε να πουλήσουμε ένα μέρος των αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται από την προεδρία της κυβέρνησης. Με τα χρήματα αυτά θα ενισχύσουμε τον στόλο για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών».

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας εξήγησε ότι τα 50 εκατομμύρια ευρώ που αναμένεται να εισπραχθούν «θα διατεθούν στην Πολιτική Προστασία της χώρας –η οποία έχει υποστεί μεγάλες οικονομικές περικοπές– ώστε να επισκευάσει τα Canadair» που χρειάζονται συντήρηση.

Ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας πρόσθεσε ότι η προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης διαθέτει συνολικά δέκα κρατικά αεροσκάφη ενώ διευκρίνισε ότι βάσει απόφασης της κυβερνητικής συμμαχίας της οποίας ηγείται περιορίσθηκε κατά περίπου 50% η χρήση τους και ο συνολικός αριθμός ωρών πτήσης.