Ηuawei: Αφήνει ξανά πίσω με διαφορά την Apple στην αγορά έξυπνων κινητών

Ηuawei: Αφήνει ξανά πίσω με διαφορά την Apple στην αγορά έξυπνων κινητών
epa07297334 The logo of China's Huawei Technologies Co. Ltd at a Huawei store in Taipei, Taiwan, 18 January 2019. Taiwan, after barring Huawei from bidding for Taiwan government contracts, is now banning the use of Huawei products in some government agencies like the Industrial Technology Research Institute and Institute for Information Industry. According to reports, several European and Asian countries have banned, or are considering banning, the use of Huawei products and have banned Huawei from providing 5G infrastructure because they suspect Huawei helps China's security services spy on foreign governments. EPA/DAVID CHANG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στην κορυφή φιγουράρει η Samsung με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 8,1% στα 71,9 εκατ. συσκευές και το μερίδιο αγοράς να διαμορφώνεται στο 23,1%.

Παρά τον «πόλεμο» που δέχεται από τις ΗΠΑ και τις έντονες ανησυχίες ανά την Ευρώπη, η κινεζική Huawei επεκτείνει το μερίδιό της στην αγορά των έξυπνων κινητών. Υποσκέλισε εκ νέου την αμερικανική Apple το πρώτο τρίμηνο του 2019, για να κατακτήσει την δεύτερη θέση παγκοσμίως, πίσω από την κορεατική Samsung.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, είδε τις πωλήσεις της στην παγκόσμια αγορά να κάνουν άλμα κατά 50,3% στα 59,1 εκατ. συσκευές και το μερίδιο αγοράς της να σκαρφαλώνει στο 19%. Στην κορυφή φιγουράρει η Samsung με τις πωλήσεις να υποχωρούν κατά 8,1% στα 71,9 εκατ. συσκευές και το μερίδιο αγοράς να διαμορφώνεται στο 23,1%.

Την ίδια ώρα η Apple είδε τις δικές της πωλήσεις να κάνουν βουτιά κατά 30,2% και το μερίδιό της να υποχωρεί στο 11,7% από 15,7% το πρώτο τρίμηνο του 2018. Υπό πίεση βρέθηκαν και οι πωλήσεις της κινεζικής Xiaomi διαμορφούμενες στο 8% από 8,4%.