JP Morgan: H Ελλάδα έχει ανάγκη τώρα να «αναπνεύσει» δημοσιονομικά

JP Morgan: H Ελλάδα έχει ανάγκη τώρα να «αναπνεύσει» δημοσιονομικά
Photo:

Η δημοσιονομική ευελιξία είναι ακόμα πιο σημαντική και από τη ρύθμιση του χρέους σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα. 

Η JP Morgan σε ανάλυση της για την Ελλάδα επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει πρόσθετη δημοσιονομική ευελιξία για την ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας πως με τον τρόπο αυτό θα στηριχθεί η εύθραυστη ανάπτυξη.

«Η Ελλάδα προς το παρόν, χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομική ευελιξία παρά επιπλέον ελάφρυνση του χρέους», τονίζεται χαρακτηριστικά στην έκθεση.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα αναφέρει πως το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα αναπτύσσεται με γρηγορότερο ρυθμό από ότι στην Ευρώπη κάτι αναμενόμενο δεδομένου του βαθμού της ύφεσης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου η αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας, του αποπληθωρισμού και της αύξησης του χρέους προϋποθέτουν την μεγαλύτερη δυνατή ανάπτυξη της οικονομίας και δημοσιονομική ευελιξία.

«Η Ελλάδα έχει ήδη δεχθεί κάποια ελάφρυνση της καθαρής παρούσης αξίας του χρέους, και πιθανώς θα δεχθεί περισσότερη το φθινόπωρο.Αλλά αυτό δεν φαίνεται να έχει κάποια επίδραση στο δημοσιονομικό ταξίδι της Ελλάδας βραχυπρόθεσμα», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην έκθεση της JP Morgan.

Διαβάστε ακόμη: 

JP Morgan: Περιμένει θετικές εκπλήξεις από τις ελληνικές τράπεζες

Ντάιμον: Η Ελλάδα πρέπει να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές