Κ. Χατζηδάκης: Γιατί το νομοσχέδιο είναι υπέρ των εργαζομένων – Βασική εγγύηση η ψηφιακή κάρτα

Κ. Χατζηδάκης: Γιατί το νομοσχέδιο είναι υπέρ των εργαζομένων – Βασική εγγύηση η ψηφιακή κάρτα
Ο Κωστής Χατζηδάκης (Α2), υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας , ο Γιώργος Λακκοτρύπης (Α), υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, ο Yuval Steinitz (Δ), υπουργός Ενέργειας και Υδατικών Πόρων του Ισραήλ και ο Francis R. Fannon (2 Δ), υφυπουργός Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ παρουσιάζουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου τα συμπεράσματα της 1ης Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεοπτικό σταθμό. Το νομοσχέδιο τίθεται προς ψήφιση σήμερα 16 Ιουνίου στη Βουλή και παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης δεν θα καταψηφίσουν όλα τα κόμματα της, όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο είναι υπέρ των εργαζόμενων, ενώ, όπως είπε, όμως, οι αντιδράσεις ήταν αναμενόμενες. «Ακούμε όλους τους ενδιαφερόμενους. Είναι λογικό να μην είναι ικανοποιημένοι όλοι». Σχετικά με το αν θα υπάρξουν διορθώσεις είπε ότι δεν θα είναι μείζονος σημασίας. «Σκοπός μας είναι να φέρουμε ρυθμίσεις που ισχύουν στις άλλες χώρες» εξήγησε αναφέροντας το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Για το θέμα των απολύσεων, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «φέρνουμε μια ρύθμιση, η οποία διευρύνει την προστασία των εργαζομένων από απολύσεις. Προσθέτουμε 6 νέες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων είναι για τον πατέρα, ο οποίος αποκτά παιδί. Για κάθε παιδί που αποκτά θα προστατεύεται για 6 μήνες από απόλυση».

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, όπως εξήγησε, στην περίπτωση που δεν συμφωνήσουν ο εργοδότης με τον εργαζόμενο και ξεκινήσει διαδικασία μεταξύ τους και δεν τα βρουν ούτε στη δίκη, «το δικαστήριο μπορεί να επιδικάσει αποζημίωση έως και τριπλάσια αυτής που θα έπαιρνε κανονικά ο εργαζόμενος σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση».

Όσον αφορά τη διευθέτηση του ωραρίου και τα 10ωρα, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι αν ο εργοδότης ζητήσει από τον εργαζόμενο να δουλέψει 10 ώρες κάποιες μέρες λόγω φόρτου εργασίας και ο εργαζόμενος δεν το αποδεχτεί, δεΝ μπορεί να τον απολύσει. Η απόλυση «είναι παράνομη, είναι άκυρη και δεν έχει καμία ισχύ».

«Οι υπερωρίες δεν θα πληρώνονται με ρεπό, αλλά με +40%. Η διευθέτηση είναι άλλο πράγμα. Τώρα εισάγουμε και τις ατομικές συμβάσεις με πρωτοβουλία του εργαζομένου, όπως υπάρχουν και σε άλλες χώρες».

Βασική εγγύηση για όλα αυτά είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας, διεμήνυσε. Τέλος, σε ό,τι αφορά στις απεργίες ο υπουργός ανέφερε ότι με βάση το νέο νομοσχέδιο οι υπηρεσίες θα πρέπει να συνεχίσουν να λειτουργούν με το 1/3 του προσωπικού, ώστε να μην ταλαιπωρούνται και οι πολίτες από την απεργία. Επίσης, θα υπάρξουν αστικές ευθύνες στους συνδικαλιστές που στήνουν μπλόκα.