Κ. Μητσοτάκης στο Star: Ο Π. Πικραμμένος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Eπικρατείας

Κ. Μητσοτάκης στο Star: Ο Π. Πικραμμένος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Eπικρατείας
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχωρεί συνέντευξη σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, Αθήνα, Σάββατο 15 Ιουνίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανακοίνωσε πως ο σκηνοθέτης Κ. Μαρκουλάκης θα είναι στην 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Σε περίπτωση που υπάρξει κλιμάκωση σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει μέτρα, είπε μιλώντας στο Star ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Tουρκία, αφού έχει προβεί σε κλιμάκωση πρέπει να αντιληφθεί έμπρακτα ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες, είπε.

Τόνισε ότι θα θέσει το θέμα στο ΕΛΚ και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει αύριο με την κ. Μέρκελ.

Μίλησε για σιγουριά, αυτοπεποίθηση, και την ανάγκη για εθνική γραμμή. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. “Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε “.

Ακόμα ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Star πως ο Π. Πικραμμένος θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Eπικρατείας, ενώ ο σκηνοθέτης Κ. Μαρκουλάκης θα είναι στην 12η τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Τόνισε επίσης πως, το υπουργικό Συμβούλιο της ΝΔ  θα έχει σφικτή και ευέλικτη δομή.

Είπε πως σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις, είπε ο Κ Μητσοτάκης. Κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος.

Είπε πως τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας.

Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε .

Ακόμα τάχθηκε υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού διπλάσια από το ΑΕΠ τ. Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ, ανέφερε στο τηλεοπτικό κανάλι.

Θα διατηρηθούν τα επιδόματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020.

Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

Τόνισε ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

“Δεν μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ αλλά μπορούμε να μειώσουμε άμεσα το ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%” δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Star. Η μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22% θα γίνει το δεύτερο ήμισυ της θητείας μας , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί επταήμερης εργασίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση των συντάξεων.