Το καφέ είναι το νέο μαύρο… στα αμάξια

Το καφέ είναι το νέο μαύρο… στα αμάξια

Ο τρόπος επιλογής χρώματος για το αυτοκίνητο άλλαξε.

Εάν σας ζητούσαν να σκεφτείτε ένα αυτοκίνητο, σίγουρα θα κάνατε μια εικόνα ενός λευκού, γκρι ή ασημένιου οχήματος. Αυτό τουλάχιστον έχουν δείξει οι έρευνες, κατατάσσοντας τα «ουδέτερα χρώματα» σε εκείνα που έρχονται πρώτα στις επιλογές αυτοκινήτων.

Αντίστοιχα, το καφέ ερχόταν τελευταίο στις επιλογές των οδηγών. Όχι πια.

Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία PPG και την μάνατζερ Jane Harrington, οι οδηγοί δεν αγοράζουν πια με κριτήριο το αγαπημένο τους χρώμα αλλά την ψυχική τους κατάσταση!

Χρώματα όπως το λευκό, το γκρι και το ασημί έρχονται πρώτα στις προτιμήσεις καθώς είναι μια «ασφαλής» επιλογή, γι αυτό άλλωστε τα περισσότερα οχήματα είναι διαθέσιμα άμεσα σε αυτά τα χρώματα. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Harrington σχεδόν το ¼ των αυτοκινήτων που παρασκευάστηκαν στην Βόρεια Αμερική αυτό το έτος ήταν λευκά.

Τα «ουδέτερα χρώματα» φαίνεται, όμως, να μην είναι πια της μόδας και τη θέση τους να παίρνουν οι «φθινοπωρινές αποχρώσεις» αποχρώσεις του φθινόπωρου δηλαδή, με χρώματα όπως το χρυσό, το κίτρινο, το πορτοκαλί και το καφέ να επικρατούν.

Τα μεσαίου κυβισμού οχήματα διατίθενται πλέον σε αυτά τα χρώματα και οι ίδιες οι εταιρείες έχουν κάνει πειραματισμούς χρωμάτων ώστε να είναι ακόμα πιο ελκυστικά στο μάτι του αγοραστή.

Σύμφωνα με μελέτη της αυτοκινητοβιομηχανίας αυτά είναι τα χρώματα που θα μας απασχολήσουν, ενώ δε θα λείψουν οι μεταλλικές αποχρώσεις , όπως χάλκινο και ροζ χρυσό που έχουν σημειώσει πρόοδο στο χώρο της μόδας και του βιομηχανικού σχεδίου και όπως όλα δείχνουν θα πάρουν τη θέση τους στη χρωματική παλέτα του αυτοκινήτου.