Και εγένετο CEO: Νέος διευθύνων σύμβουλος στην OpenAI αντί του Sam Altman o Emmett Shear

Και εγένετο CEO: Νέος διευθύνων σύμβουλος στην OpenAI αντί του Sam Altman o Emmett Shear
OpenAI displayed on a smartphone with ChatGPT 4 seen in the background, in this photo illustration, in Brussels, Belgium, on September 20, 2023 (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο Emmett Shear έχει δεσμούς με το κίνημα αποτελεσματικού αλτρουισμού

Tον πρώην επικεφαλής της Twitch Emmett Shear προσέλαβε το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI, αψηφώντας τις εκκλήσεις των επενδυτών να αποκαταστήσουν στη θέση του CEO τον έκπτωτο Sam Altman, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Shear παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ιστότοπου παιχνιδιών Twitch της Amazon.com Inc. νωρίτερα φέτος. Κέρδισε το διοικητικό συμβούλιο επειδή φαινόταν να αναγνωρίζει τις υπαρξιακές απειλές που παρουσίαζε η τεχνητή νοημοσύνη. Ως επιστήμονας που πέρασε πάνω από μια δεκαετία καθιστώντας το Twitch μια από τις πιο επιτυχημένες πλατφόρμες βίντεο στον κόσμο, ο Shear θεωρείται ότι έχει το βάρος να ηγηθεί μιας μεγάλης ομάδας μηχανικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ορισμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του OpenAI, ο Shear έχει δεσμούς με το κίνημα αποτελεσματικού αλτρουισμού, που αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την τεχνητή νοημοσύνη. Πολλοί αποτελεσματικοί αλτρουιστές -ένα ψευδοφιλοσοφικό κίνημα που επιδιώκει να δωρίζει χρήματα για να αποτρέψει υπαρξιακούς κινδύνους- έχουν εξυφάνει σενάρια βάσει των οποίων ένα ισχυρό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προκαλέσει κάποια σοβαρή και εκτεταμένη βλάβη στον κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, η επιλογή του Shear σηματοδοτεί την τελευταία ανατροπή σε ένα επιχειρηματικό δράμα που βύθισε τη νεοφυή εταιρεία OpenAI στο… χάος.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής επιστήμονας της OpenAI Ilya Sutskever, ο οποίος ενορχήστρωσε την απόλυση Altman, είπε στο προσωπικό ότι ο Altman δεν θα επέστρεφε, παρά τις πιέσεις από τους επενδυτές της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg