Κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές θα πλήξουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Κακοκαιρία Elias: Ποιες περιοχές θα πλήξουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Νερό πάνω σε παρμπρίζ αυτοκινήτου κατά την διάρκεια βροχής στην Κόρινθο , Κυριακή 25 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε στις 25/9 με βάση τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τα οποία δεν παρουσιάζουν μεγάλες διαφοροποιήσεις, προβλέπει πιο αναλυτικά:

Σήμερα, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά (πλην της Μακεδονίας και της Θράκης), τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στη Θεσσαλία (στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων, Μαγνησίας και στα νότια τμήματα του νομού Λάρισας), στη Στερεά (στους νομούς Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας) και στην Ήπειρο (στους νομούς Άρτας και Πρέβεζας).

Αύριο κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς στις δυτικές Κυκλάδες. Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, Φθιώτιδας, στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28/9) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι στις Σποράδες, τη Μαγνησία, τη βόρεια Εύβοια, και τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρίκαλα: Σοβαρά προβλήματα σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και σε γειτονιές λόγω της κακοκαιρίας Elias

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης των Τρικάλων και σε γειτονιές χθες το βράδυ η κακοκαιρία Elias, με αποτέλεμα να ακινητοποιηθούν αυτοκίνητα στους δρόμους.

Όπως τόνισε στο Αθηναϊκό-Μεκαδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς, «ήταν μεγάλο σε όγκο το ύψος της βροχής που έπεσε μέσα σε λίγη ώρα, αλλά εμείς ανταποκριθήκαμε άμεσα και αποτελεσματικά». Ο κ. Σακκάς πρόσθεσε ότι σήμερα η πόλη λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: