Κάλεσμα από Αμερική για επενδύσεις στην Ελλάδα

Κάλεσμα από Αμερική για επενδύσεις στην Ελλάδα

Υπέρ της προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα τάχθηκε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ

«Δραστηριοποιούμαι ιδιαίτερα προκειμένου να διευκολύνω τους Αμερικανούς να επενδύσουν στο εξωτερικό και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών» δήλωσε ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Ραντ Πολ σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο πριν την ομιλία του χτες βράδυ στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής.

Ερωτηθείς πώς βλέπει το μέλλον των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις μπορούν πάντα να βελτιωθούν» και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων. «Πιστεύω», είπε, «ότι όσο περισσότερο εμπόριο γίνεται τόσο το καλύτερο. Είμαι πολύ ανοιχτός σε περισσότερες εμπορικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, είμαι υπέρ της μείωσης των ρυθμιστικών και των δασμολογικών εμποδίων».

Ο γερουσιαστής του Κεντάκι Ραντ Πολ, που θεωρείται «από τους πιο σημαντικούς Αμερικανούς πολιτικούς», σύμφωνα με πρωτοσέλιδο του Time (Οκτώβριος 2014) επισκέφθηκε την Ελλάδα στο πλαίσιο περιοδείας του στη Ν. Ευρώπη, συναντήθηκε με εκλεγμένους αξιωματούχους καθώς και με Αμερικανούς πολίτες στην Ελλάδα. Την εκδήλωση στην Παλιά Βουλή συνδιοργάνωσαν το «Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης»(ΚΕΦΙΜ) και η οργάνωση Ρεπουμπλικανοί της Ελλάδας.