Κάλεσμα Τσίπρα στην ΕΕ για σεβασμό της Δημοκρατίας

Κάλεσμα Τσίπρα στην ΕΕ για σεβασμό της Δημοκρατίας

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πιέρ Λοράν.

Στο ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη αν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν σεβαστούν την Δημοκρατία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) και γραμματέα του Γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, Πιέρ Λοράν.

«Νομίζω ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα σεβαστούν τη Δημοκρατία ή αν θα πάρουν το ρίσκο της ανόδου ακροδεξιών και λαϊκιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη» επισήμανε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Γαλλία. «Ιδίως το παράδειγμα της Γαλλίας είναι πολύ σοβαρό, πολύ κρίσιμο. Εξαιτίας των δυσκολιών εντός της ΕΕ έχετε την άνοδο της Λεπέν και ακροδεξιών δυνάμεων. Οπότε, αν θέλουμε να είμαστε υπέρ της Ευρώπης, θα πρέπει να σεβαστούμε τη Δημοκρατία στην Ευρώπη. Αυτό είναι το μήνυμα» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Πιέρ Λοράν.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με τον πρόεδρο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και τις εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ