Κάμερον: Η Μ. Βρετανία δεν θα στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη

Κάμερον: Η Μ. Βρετανία δεν θα στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη
epa05396992 British Prime Minister David Cameron leaves at the end of the first day of the European Council meeting in Brussels, Belgium, 28 June 2016. EU leaders met for the first time since the British referendum, in which 51.9 percent voted to leave the European Union. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Στην τελευταία παρουσία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε λόγο για τη μελλοντική σχέση της Βρετανίας με την ΕΕ.

Η Μ. Βρετανία και η ΕΕ πρέπει να αναζητήσουν για το μέλλον τη στενότερη δυνατή σχέση, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Brexit, οι περισσότερες τοποθετήσεις των ηγετών ήταν σε τόνο απογοήτευσης και θλίψης για την απόφαση της Μ. Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ και προσέθεσε πως παράλληλα έγινε μια εποικοδομητική και ήρεμη συζήτηση σχετικά με τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου, η Μ. Βρετανία παραμένει μέλος της ΕΕ με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και επισήμανε ότι ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα είναι αυτός που θα καθορίσει ποια ακριβώς θα είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

«Η Μ. Βρετανία δεν θα στρέψει την πλάτη της στην Ευρώπη», δήλωσε ο Ντ. Κάμερον και υπογράμμισε ότι η χώρα συνεχίζει να είναι εταίρος, φίλος και σύμμαχος των κρατών μελών της ΕΕ και μοιράζεται μαζί τους την ίδια ιστορία και τις ίδιες αξίες.