Καμίνης: Ο νέος φορέας να μην έχει καμία σχέση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Γεννηματά: Θετική η παρέμβαση Σιμήτη

Καμίνης: Ο νέος φορέας να μην έχει καμία σχέση με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Γεννηματά: Θετική η παρέμβαση Σιμήτη
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φωφη Γεννηματα βγαίνει από το παραβάν για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα για τις Βουλευτικές Εκλογές 2015, σε εκλογικό τμήμα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015. Ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία. Οι κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα, ενώ πρώτη ασφαλή εκτίμηση του αποτελέσματος θα έχουμε λίγο μετά τις 9 καθώς τότε υπολογίζεται ότι θα έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων της επικράτειας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ

Να μην αφήσουμε την ιστορία της Μεταπολίτευσης να την γράψουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Θα πρέπει να καταστεί εξαρχής σαφές: θα πάμε συμφωνημένα για ένα ενιαίο και συνεκτικό πολιτικό κόμμα και όχι για μια ομοσπονδία κομμάτων, έναν συνασπισμό», τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, με συνέντευξή του στο “Βήμα”.

«Ο κόσμος σήμερα», προσθέτει, «ζητεί καθαρές και σαφείς λύσεις: επιθυμεί μια δημοκρατική ηγεσία και μια ενιαία φωνή εντός και εκτός Βουλής. Οι πολίτες δεν θα μας ακολουθήσουν εάν υποψιαστούν ότι διαιωνίζεται, συγκεκαλυμμένος αυτή τη φορά, ο κατακερματισμός της παράταξης».

Ο κ. Καμίνης επισημαίνει ότι «ο νέος φορέας δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ , γιατί φιλοδοξεί να είναι το αύριο και όχι το χθες». Για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι «έχει χάσει την αριστερή ψυχή του», ενώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι «κάθε σενάριο αυτοδυναμίας της μοιάζει εφιαλτικό».

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε σε ομιλία του στην Καστοριά «Να μην αφήσουμε την ιστορία της Μεταπολίτευσης να την γράψουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι».Ο ευρωβουλευτής της Ελιάς, και υποψήφιος για την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης, τόνισε ότι «αν αποτύχουμε θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο δώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Δεξιά κι αυτό θα είναι αδικία προς την ιστορία μας».

«Ζούμε σήμερα ένα σκληρό εθνολαϊκισμό. Η συνεργασία της κυβέρνησης -που θέλει να λέγεται Αριστερά- με τον Π. Καμμένο στηρίζεται πάνω σε έναν χυδαίο εθνολαϊκισμό», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης ενώ επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία αναφέροντας ότι επιδιώκει την επιστροφή στη συντήρηση και το «βαθύ» κράτος.

Ζήτησε το δυνάμωμα της προοδευτικής παράταξης, την ανανέωσή της και την παραγωγή ενός σύγχρονου πολιτικού λόγου που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της πατρίδας.

«Να μην αφήσουμε την ιστορία της Μεταπολίτευσης να την γράψουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να οικειοποιηθούν την ιστορία της παράταξης βρίσκοντάς την αδύναμη. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Πρέπει να κλείσουμε τους λογαριασμούς με το χθες και με ένα δίκαιο και μεγάθυμο τρόπο να αποδεχθούμε τα λάθη που μας πλήγωσαν όλους».

Η Φώφη Γεννηματά σε ομιλία της χθες το βράδυ, στην Καλλιθέα σχολίασε θετικά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τη δημιουργία του νέου ενιαίου κομματικού φορέα στον προοδευτικό χώρο και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.

«Η παρέμβαση του Κώστα Σημίτη αποτελεί σταθερή στήριξη της προσπάθειας μας για την ενότητα, τη διεύρυνση και την ανανέωση του χώρου μας. Και δικαιώνει τη βαθειά μας πίστη μας ότι η μαζική συμμετοχή των πολιτών για την εκλογή του επικεφαλής, αποτελεί την εγγύηση και την προωθητική δύναμη για την επιτυχία του εγχειρήματος, τη δημιουργία του νέου, μεγάλου και ενιαίου φορέα της δημοκρατικής προοδευτικής Παράταξης» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια για την ηγεσία.

Η κ. Γεννηματά πρόσθεσε πως όταν το 2015 ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία πολλοί αμφισβητούσαν ότι θα έμπαινε στη Βουλή. «Πίστευαν ότι έσβησε ο χώρος, έκλεισε ο ιστορικός μας κύκλος. Και όμως είμαστε εδώ, είμαστε πιο δυνατοί!», υπογράμμισε

«Η μεγάλη δημοκρατική προοδευτική Παράταξη γίνεται και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Η παρουσία σας, η φωνή σας, τα συνθήματά σας, τα χαμόγελά σας η στήριξή σας εδώ στην Καλλιθέα, είναι η εγγύηση της επιτυχίας μας», κατέληξε. ​​