Καμμένος: «Δεν ψηφίζω το όνομα Μακεδονία»

Καμμένος: «Δεν ψηφίζω το όνομα Μακεδονία»

Ζητάει Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών – «Δεν θα χρειαστεί να φτάσουμε σε δημοψήφισμα».

Κατηγορηματικός για το όνομα της ΠΓΔΜ εμφανίζεται ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία, ενώ δεν αποκλείει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για το Σκοπιανό, εφόσον χρειαστεί.

Ο κ. Καμμένος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι μπορεί οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ για την ονομασία της γειτονικής χώρας να καταλήξουν σε μία αξιοπρεπή λύση που δεν θα θίγει την Ελλάδα, χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία στη Βουλή ή η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας -την οποία πρότεινε για τυχόν αλλαγή της απόφασης που ελήφθη επί προεδρίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Παράλληλα επανέλαβε ότι οι ΑΝΕΛ τάσσονται εναντίον της ονομασίας της γειτονικής χώρας που θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να φθάσουμε σε δημοψήφισμα για το θέμα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, ερωτηθείς για το Σκοπιανό, είπε ότι «ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ο υπουργός Άμυνας στη συνέχεια ξεκαθάρισε «Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία».

Παράλληλα, ερωτηθείς για τη συμφωνία για τη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επίθεση σε όσους κάνουν λόγο για πλαστά έγγραφα, λέγοντας πως: «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών», δήλωσε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι δεν οφείλει σε μια περίοδο που η τρομοκρατία έχει εξαπλωθεί παντού να δημιουργείται θέμα. «Δεν υπάρχουν πλαστά χαρτιά, ούτε μεσάζοντες», διευκρίνισε ο υπουργός.