Καμμένος: Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης για τα F16- Δεν έχουμε υπογράψει

Καμμένος: Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης για τα F16- Δεν έχουμε υπογράψει
(Ξένη Δημοσίευση) Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη Τύπου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ/STR

«Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή» σχολιάζει ο Πάνος Καμμένος.

«Είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης. Ούτε έχουμε υπογράψει τίποτα ούτε έχει προχωρήσει καμία συμφωνία, η οποία έτσι κι αλλιώς θα περάσει από τη Βουλή», λέει για τα F16 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Όπως τονίζει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Καμμένος «είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε θέσει μια οικονομική “οροφή” βάσει του προϋπολογισμού και των δυνατοτήτων μας: να αποπληρώσουμε σε 10 με 15 χρόνια ένα ποσό που δεν θα υπερβαίνει το 1,1 δις ευρώ».

Παράλληλα ο κ Καμμένος υπογραμμίζει ότι «θα διεκδικήσουμε , λόγω της ιδιαίτερα σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης της Ελλάδας και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ και με τρίτες χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος η Ιορδανία, τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας».

Διαβεβαιώνει εξάλλου ότι «όλα αυτά θα γίνουν μέσα από τις διαδικασίες για διακρατική συμφωνία, με αποκλεισμό των ενδιάμεσων». «Εάν υπάρχουν αντισταθμιστικά ωφελήματα θα υπάρξουν μόνο και μόνο για συγκεκριμένες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας» αναφέρει.