Καραμανλής σε Σαμαρά: «Δεν θέλω Σημιτικό υποψήφιο»

Καραμανλής σε Σαμαρά: «Δεν θέλω Σημιτικό υποψήφιο»

Οι διάλογοι στο ραντεβού, ο λακωνικός Καραμανλής και ο μονόλογος Σαμαρά.

Το «μενού» της συνάντησης Σαμαρά – Καραμανλή στο Χιλτον αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αφορμή της αιφνίδιας δημόσιας συνάντησης ήταν η διαφαινόμενη αδυναμία συγκέντρωσης 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Ο πρωθυπουργός, που είχε και την πρωτοβουλία της συνάντησης, φέρεται να ζήτησε τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή ώστε να πείσει βουλευτές που επηρεάζει όχι μόνο στη ΝΔ, αλλά και στο χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών ακόμα στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ώστε να στηρίξουν το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο ο πρωθυπουργός δεν πήρε πάντως τη διαβεβαίωση ότι θα του εξασφαλίσει τον αριθμό των βουλευτών που υπολογίζει ότι του λείπουν, καθώς ο λακωνικός στη συνάντηση πρώην πρωθυπουργός επισήμανε πως μπορεί να το εκτιμούν και να τον σέβονται βουλευτές, αλλά έχουν αυξηθεί οι ανεξέλεγκτοι.

Επίσης πολλοί βουλευτές δεν θέλουν μέσα από το δικό τους «ναι» στη σχετική ψηφοφορία να ταυτισθούν με πολιτικές που αποδοκιμάζουν και να έλθουν αντιμέτωποι με τις τοπικές τους κοινωνίες.

Για την προεδρία πάντως της Δημοκρατίας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παραπολιτικά», οι δύο άνδρες συμφώνησαν να βρεθεί πρόσωπο που να συμπληρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες εκλογής, με τον πρώην πρωθυπουργό να εκφράζει διακριτικά την απροθυμία του να ψηφίσει πρόσωπο το οποίο στο παρελθόν βρισκόταν στο περιβάλλον του Κώστα Σημίτη