Καραμούζης: «H κυβέρνηση πρέπει να έχει τη στήριξη όλων»

Καραμούζης: «H κυβέρνηση πρέπει να έχει τη στήριξη όλων»

Σε συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο ελπίζει ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης.

«Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο». Αυτό δήλωσε στη γενική συνέλευση των μετόχων ο πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με αίσθημα ευθύνης και πρέπει να έχει τη στήριξη όλων.

Ο πρόεδρος της τράπεζας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους εταίρους και υπογράμμισε πως και αυτοί από την πλευρά τους θα πρέπει να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης και «να μην έχουν τιμωρητική διάθεση».

Επίσης, ο κ. Καραμούζης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις έξι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία, με κυρίαρχες τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού σχεδίου, την αντιμετώπιση με πραγματικά και ρεαλιστικά μέσα της ανθρωπιστικής κρίσης, τη δημιουργία σταθερού περιβάλλοντος για προσέλκυση επενδύσεων και την άμεση και δραστική αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων ούτως ώστε να απελευθερωθεί ρευστότητα στην αγορά.

Όσον αφορά την παρατεταμένη κρίση για την ελληνική οικονομία, ο πρόεδρος της Eurobank είπε ότι το κόστος αυτής είναι ιδιαίτερα μεγάλο, καθώς έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ.