«Καρφιά» Μιχελάκη για Σαμαρά και Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

«Καρφιά» Μιχελάκη για Σαμαρά και Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Με αιχμηρά tweets ο πρώην υπουργός της ΝΔ κατακρίνει την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

«Απαράδεκτο το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χθες. Απαράδεκτη και η αποδοχή του από την ελληνική αντιπροσωπεία!» σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κ. Μιχελάκης καυτηριάζει τη στάση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο εξέδωσε επιθετικό ψήφισμα κατά της Ελλάδας, αλλά και το γεγονός ότι το ψήφισμα έγινε αποδεκτό από την ελληνική αντιπροσωπεία. «Όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση» σημειώνει.

Τονίζεται ότι το εν λόγω κείμενο υπεγράφη και από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Η Ανακοίνωση του ΕΛΚ

«Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τους Έλληνες. Ο Αλέξη Τσίπρας δεν θα πρέπει να αποτελέσει εμπόδιο σε αυτή τη διαδικασία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη Σύνοδο του ΕΛΚ.

«Καλούμε την νέα ελληνική κυβέρνηση να μην θέσει εν αμφιβόλω την οικονομική πρόοδο που σημειώθηκε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά. Οι θυσίες που έγιναν από τον ελληνικό λαό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο μέσα από μονομερείς δράσεις» επισημαίνει το ΕΛΚ, το οποίο τονίζει ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις, τις οποίες ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΛΚ.

Σύμφωνα με το ΕΛΚ, «η Ελλάδα επιστρέφει σε ανάπτυξη και η ανεργία μειώνεται. Στην Ελλάδα, όπως στην Ισπανία, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Κύπρο οι κυβερνήσεις υπό το ΕΛΚ έλαβαν τις σωστές οικονομικές αποφάσεις για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα και απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε τη χώρα στο δρόμο της σταθερότητας και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης. Τώρα εναπόκειται στον κ. Τσίπρα να εργαστεί από κοινού με τους εταίρους της Ελλάδας για την επίτευξη συμφωνίας σύντομα, προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση της κατάστασης, η οποία θα έπληττε τον ελληνικό λαό» καταλήγει η ανακοίνωση.