Κατακρημνίστηκε η αξία της X μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ – Σοκάρουν τα ποσοστά

Κατακρημνίστηκε η αξία της X μετά την εξαγορά από τον Έλον Μασκ – Σοκάρουν τα ποσοστά
epaselect epa10955397 US tech entrepreneur Elon Musk, owner of Tesla, SpaceX and X, gestures as he attends a conversation event with British Prime Minister Rishi Sunak (unseen) in central London, Britain, 02 November 2023. The conversation will be streamed on X (formerly Twitter) and follows the two-day AI Safety Summit that was held at Bletchley Park. EPA/TOLGA AKMEN / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι εκτιμήσεις του κορυφαίου επενδυτικού ομίλου Fidelity.

Η πλατφόρμα X, πρώην Twitter, είδε την αξία της να πέφτει κατά 71% μετά την εξαγορά της από τον Έλον Μασκ στα τέλη του 2022, όπως εκτίμησε τη Δευτέρα 1η Ιανουαρίου ο κορυφαίος επενδυτικός όμιλος Fidelity. Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ είχε αρχικά αποκτήσει τον γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Fidelity διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην εξαγορά του Twitter από τον Μασκ, σημειώνει το Insider, συμβάλλοντας σε μια επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 33,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια προήλθαν από τη χρηματοδότηση χρέους. Η συμφωνία, που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2022, μετέτρεψε το Twitter σε ιδιωτική εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ, ο οποίος είχε επικρίνει έντονα το Twitter πριν από την εξαγορά, εξέφρασε ανησυχίες για τον αντίκτυπό του στη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Απέδωσε τις ανησυχίες αυτές σε αυτό που θεώρησε ως αριστερό «mind virus» που διαδίδεται από την ηγεσία και τη βάση των εργαζομένων της πλατφόρμας.

Στα πρώτα στάδια της ηγεσίας του δισεκατομμυριούχου στην X, έγινε πρωτοσέλιδο με την απόλυση σημαντικού αριθμού εργαζομένων. Επιπλέον, διατήρησε μια τολμηρή στάση απέναντι στους διαφημιστές, απορρίπτοντας τις ανησυχίες τους και απειλώντας να απομακρύνει την πλατφόρμα από αυτούς.

Σε ένα περιστατικό στα τέλη Νοεμβρίου, ο Μασκ απάντησε στους διαφημιστές που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα με ένα προκλητικό μήνυμα, δηλώνοντας: «Αυτό που θα κάνει το διαφημιστικό μποϊκοτάζ είναι, ότι θα σκοτώσει την εταιρεία. Και όλος ο κόσμος θα μάθει ότι αυτοί οι διαφημιστές σκότωσαν την εταιρεία». Είπε επίσης ευθέως στους διαφημιστές να «πάνε να γ@@@@ουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: