Καταργεί 3.000 θέσεις εργασίας η Uber

Καταργεί 3.000 θέσεις εργασίας η Uber
Μάλιστα, η εταιρεία επαναξιολογεί τις δραστηριότητές της σε διαφόρους τομείς, από μεταφορές εμπορευμάτων μέχρι τεχνολογία οχημάτων χωρίς οδηγό, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις κατά την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην κατάργηση 3.000 θέσεων εργασίας και στο κλείσιμο πάνω από 40 γραφείων της ανά τον κόσμο θα προχωρήσει η Uber Technologies, με την εταιρεία υπηρεσιών μίσθωσης ταξί να επαναξιολογεί τις δραστηριότητές της σε διαφόρους τομείς, από μεταφορές εμπορευμάτων μέχρι τεχνολογία οχημάτων χωρίς οδηγό, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις κατά την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Ντάρα Χοσροβσάχι, ανακοίνωσε τα σχέδια μέσω e-mail, με την εταιρεία να προσανατολίζεται σε περίπου 3.000 απολύσεις ή περίπου το ένα-τέταρτο του εργατικού της δυναμικού, ενώ σχεδιάζει και το κλείσιμο 45 γραφείων.

Τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις και το lockdown είχαν τεράστιο αντίκτυπο στις υπηρεσίες μεταφορών και μίσθωσης ταξί της Uber, που αντιπροσωπεύουν τα τρία-τέταρτα των εσόδων της εταιρείας. Οι συγκεκριμένες δραστηριότητες εμφάνισαν πτώση 80% τον Απρίλιο.

«Διακρίνουμε σημάδια ανάκαμψης, αλλά με περιορισμένη ορατότητα για την ταχύτητα και το σχήμα αυτής της ανάκαμψης», δήλωσε ο κ. Χορσοβσάκι σε μήνυμά του προς τους εργαζομένους. Το τμήμα παράδοσης φαγητού (food-delivery), η Uber Eats, αποτελεί φωτεινή εξαίρεση εν μέσω κρίσης, όμως δεν φθάνει για να καλύψει τα έξοδά μας, ανέφερε ο επικεφαλής της Uber.