Κατάρτιση και θέσεις εργασίας από τη Microsoft στην ελληνική αγορά

Κατάρτιση και θέσεις εργασίας από τη Microsoft στην ελληνική αγορά

Την έμπρακτη στήριξη της εταιρείας στην ελληνική αγορά εξέφρασε ο πρόεδρος της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης στον πρωθυπουργό.

Τον πρόεδρο της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης Ντον Γκράνθαμ (Don Grantham) υποδέχτηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον οποίο συζήτησε την δέσμευση της εταιρείας να συνεχίσει να στηρίζει την τοπική οικονομία και κοινωνία.

Ο κ. Γκράνθαμ δεσμεύτηκε πως η Microsoft θα συνεχίσει να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια για την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες, γεγονός που θα ενισχύσει την προσπάθεια ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα “e-skills” θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην έναρξη λειτουργίας του contact centre στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Teleperfomance Ελλάς, το οποίο παρέχει πολλαπλή υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, με 350 θέσεις εργασίας στην παρούσα φάση, οι οποίες θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη.

Στην κυβέρνηση εμφανίζονται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός, όπως τονίζουν, ότι η Microsoft δίνει ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στην τοπική αγορά, τόσο μέσα από το ευρύ δίκτυο συνεργατών της που αριθμεί 1.900 ελληνικές εταιρείες, όσο και μέσα από έμπρακτες πρωτοβουλίες για την «Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία» που τελούνται μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας, που στηρίζει πάνω από 200 startups και περισσότερους από 2.000 νέους επιστήμονες, με νέες τεχνολογίες και συμβουλές επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε ακόμη: Συμμαχία Endeavor Greece και Microsoft Ελλάς