Κατασκευαστικός «κολοσσός» στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ

Κατασκευαστικός «κολοσσός» στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ

Με 9,38% η ολλανδική Reggeborgh Invest στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς ομίλους στην Ευρώπη αποκτάει συμμετοχή άνω του 5% στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Πρόκειται για την εταιρεία Reggeborgh Invest, επενδυτικό όχημα της ολλανδικής οικογένειας Wessels, η οποία ελέγχει την κατασκευαστική εταιρεία VolkerWessels. Η τελευταία συμπεριλαμβάνεται στους ισχυρότερους κατασκευαστικούς ομίλους της Ευρώπης, με παρουσία σε Ολλανδία, Βρετανία, Γερμανία και Βόρεια Αμερική και έσοδα περί τα 5,7 δισ. ευρώ το 2017.

Η Reggeborgh Invest, μέσω των οποίων επενδύει η οικογένεια Wessels έχει σήμερα συμμετοχές σε αρκετούς κλάδους μεταξύ των οποίων και η ενέργεια.

Ειδικότερα, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. ενημερώνει σύμφωνα με το Ν.3556/2007 και δυνάμει σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε από τον μέτοχο REGGEBORGH INVEST B.V., ότι στις 30/3/2018 απέκτησε, μέσω εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής, δικαιώματα ψήφου άνω του ορίου του 5%.

Στην ίδια ως άνω γνωστοποίηση, η μέτοχος REGGEBORGH INVEST B.V. δήλωσε ότι δεν ελέγχεται από άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή άλλη οντότητα και δεν ελέγχει άλλη επιχείρηση/επιχειρήσεις που κατέχουν άμεσα ή έμμεσα συμμετοχή στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

– Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου πριν την συναλλαγή: 1.432.213 ήτοι ποσοστό 1,3848 % του μετοχικού κεφαλαίου.

– Αριθμός μετοχών και ισάριθμων δικαιωμάτων ψήφου μετά την συναλλαγή: 9.706.076, ήτοι ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου 9,3848 % του μετοχικού κεφαλαίου.