Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο

Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση στο θέατρο

Η πρώτη προσφυγή στη Δικαιοσύνη για υπόθεση σεξουαλικής βίας στον χώρο του Θεάτρου έγινε σήμερα με μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος επιφανούς καλλιτέχνη, για σοβαρά αδικήματα.

Ο μηνυτής, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, καταγγέλλει επίσημα, καταξιωμένο πρόσωπο για αδικήματα τα οποία, σύμφωνα με το δικόγραφο που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, διαπράχθηκαν σε βάρος του πριν περίπου 15 χρόνια και ενώ ο ίδιος ήταν 15 ετών.

Σύμφωνα με την μήνυση, οι πράξεις που αποδίδει στον καλλιτέχνη αφορούν σοβαρότατα αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.

Η προσφυγή είναι η πρώτη που λαμβάνει η Εισαγγελία σε σχέση με τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από καλλιτέχνες σε βάρος συναδέλφων τους για σωρεία πράξεων εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.

Μετά την υποβολή της μήνυσης φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμο επίσημης έρευνας από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν έμφυλη βία και παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες , πρώτο μέλημα του εισαγγελικού λειτουργού που θα χειριστεί την μήνυση είναι να διαπιστώσει αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν ή όχι παραγραφεί.