Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

Κατατέθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δημοψήφισμα

Το πρωί αναμένεται να κατατεθεί η αντίστοιχη πρόταση που αφορά τη «μικρή ΔΕΗ» από τη ΔΗΜΑΡ.

Με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε απόψε την πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με τα άρθρα 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με το ερώτημα αν οι Έλληνες πολίτες εγκρίνουν το εν λόγω ψηφισμένο νομοσχέδιο.

Την πρόταση συνυπογράφει σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, απαρτιζόμενη από 71 βουλευτές.

Αύριο η πρόταση της ΔΗΜΑΡ
Αύριο κατατίθεται -σύμφωνα με πληροφορίες- η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».

Το κείμενο που θα υπογράφεται από την πλειονότητα των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος θα έχει το δικό της σκεπτικό, αλλά θα καταλήγει στην ίδια πρόταση. Δηλαδή δημοψήφισμα με βάση το άρθρο 44, παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας» που ρυθμίζει σοβαρό κοινωνικό ζήτημα.

Μέχρι στιγμής οι τέσσερις ξεχωριστές προτάσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ, Ανεξάρτητοι Βουλευτές) υπογράφονται από 115 βουλευτές συνολικά.

Σημειώνεται ότι στη συζήτηση που έγινε απόψε στη Βουλή για τη «μικρή ΔΕΗ» η επικεφαλής της ΚΟ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανακοίνωσε ότι το κόμμα της θα καταθέσει τη δική του πρόταση διεξαγωγής δημοψηφίσματος κρίνοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ένα νόθο ερώτημα προς τον ελληνικό λαό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

«Ανασυγκρότηση ή οπισθοδρόμηση» το δίλημμα της κυβέρνησης

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ»