Κατάθλιψη στη Συγγρού απ’ τις δημοσκοπήσεις

Κατάθλιψη στη Συγγρού απ’ τις δημοσκοπήσεις

Οι επιλογές της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Δήμων ή Περιφέρειας φαίνεται πως δεν περπατούν.

Από κατάθλιψη υποφέρουν εσχάτως βουλευτές και κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας -όσο υπερβολικό και να ακούγεται αυτό- καθώς βλέπουν πως παρά την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει κεφάλι και να αναπτύξει δυναμική στις δημοκοπήσεις, το κόμμα τους δεν μπορεί να ανακάμψει. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η διαφορά τους είναι μερικές φορές και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Αυτό που σώζει τη Ν.Δ., όπως λένε ανοικτά κορυφαίοι υπουργοί, είναι η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η ίδια αδυνατεί να κερδίσει από τα στρατηγικά λάθη και τις παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι τελευταίες μετρήσεις και ειδικά αυτή της ΚAΠΑ Research για το «Βήμα της Κυριακής» ήταν απολύτως αποκαρδιωτική. Όλοι οι εκλεκτοί του Μεγάρου Μαξίμου στους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης και στις περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι μάλιστα έλαβαν και το προσωπικό χρίσμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, έχουν βαλτώσει και η εικόνα τους είναι πολύ κακή.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος είναι πολύ πίσω, τουλάχιστον 10 μονάδες από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ενώ το μεγάλο του πρόβλημα είναι ο «αντάρτης» Νικήτας Κακλαμάνης που τον στηρίζει ένα σύστημα της Ν.Δ. και δυνάμεις στα δεξιά της, όπως το κόμμα των Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Ζώη.

Στην κεντρική Μακεδονία επίσης η κατάσταση είναι κακή για τη Ν.Δ., αφού ο «αντάρτης» Απόστολος Τζιτζικώστας δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον εκλεκτό του Πρωθυπουργού, τον Γιάννη Ιωαννίδη, ενώ τον στηρίζουν και οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» του Πάνου Καμμένου, στελέχη της Ν.Δ. και οι Πολύδωρας και Ζώης.

Ατυχείς επιλογές κρίνονται μέχρι στιγμής οι υποψήφιοι για Δήμο Θεσσαλονίκης και περιφέρεια Αττικής, οι Σταύρος Καλαφάτης και Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον πρώτο να είναι περίπου 20 μονάδες πίσω από τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τον δεύτερο να μην έχει αναγνωρισιμότητα και να καταγράφει το τραγικό για υποψήφιο κόμματος εξουσίας, 12,5%.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr