Κατονομάστηκε και συνελήφθη ο άνθρωπος πίσω από το Bitcoin

Κατονομάστηκε και συνελήφθη ο άνθρωπος πίσω από το Bitcoin
How low will they go?

Η αστυνομία της Αυστραλίας έκανε έφοδο στο σπίτι ενός ατόμου στο Σίδνεϊ, το οποίο υπεδείχθη από τεχνολογικές ιστοσελίδες ως ο δημιουργός του εικονικού νομίσματος.

Λίγες ώρες αφότου οι ιστότοποι Wired και Gizmodo υπέδειξαν τον 44χρονο Craig Steven Wright ως τον άνθρωπο που δημιούργησε το εικονικό νόμισμα bitcoin, η αστυνομία της Αυστραλίας έκανε έφοδο στο σπίτι του ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, πως πρόκειται για έρευνα που αφορά σε φορολογικές παραβάσεις.

Ο Craig Steven Wright φέρεται πως είναι ο άνθρωπος-μυστήριο που χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto δημιούργησε το bitcoin. Δημοσιεύματα του αυστραλιανού και αμερικανικού Τύπου σημειώνουν πως οι έρευνες των αρχών διεξήχθησαν βάσει διαρροών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εγγράφων καθώς και διαδικτυακών αναφορών, μεταξύ των οποίων και αλληλογραφίας που φέρεται να είχε ο ίδιος ο Wright με υπαλλήλους των φορολογικών αρχών της Αυστραλίας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φέρεται να υπάρχει επικοινωνία στην οποία ο Wright αναφέρει: «Έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα για να κρύψω πως «τρέχω» το Bitcoin από το 2009. Μέχρι το τέλος πιστεύω πως ο μισός κόσμος θα το ξέρει…».