Κατσέλη: Πρόσβαση στις θυρίδες έχουν μόνο οι πελάτες

Κατσέλη: Πρόσβαση στις θυρίδες έχουν μόνο οι πελάτες

«Η πρόσβαση σε αυτές θα καθοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κα Λούκα Κατσέλη σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «η πρόσβαση των πελατών στις θυρίδες που διατηρούν σε υποκαταστήματα τραπεζών θα προσδιοριστεί χρονικά από την επικείμενη έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των θυρίδων αποτελεί προσωπικό δεδομένο των πελατών και πρόσβαση σε αυτές έχουν αποκλειστικά και μόνον οι ίδιοι».

Βαλαβάνη: Οι πολίτες δεν μπορούν να παίρνουν χρήματα από τις θυρίδες λόγω capital control

Όλες οι θυρίδες θα παραμείνουν κλειστές έως ότου ανοίξουν όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας διευκρινίζοντας όμως ότι το θέμα αυτό θα αντιμετωπισθεί πιο συγκεκριμένα με την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου για τις τράπεζες που θα ανακοινωθεί αύριο.

Όπως εξήγησε ο κ. Μάρδας, η απόφαση να μην είναι προσπελάσιμες οι θυρίδες από τους ιδιοκτήτες τους οφείλεται στο ότι κάποια υποκαταστήματα είναι ανοικτά και κάποια κλειστά, οπότε δεν θα υπήρχε ίση μεταχείριση των ιδιοκτητών θυρίδων.

Όλα αυτά τα είπε ο κ. Μάρδας για να διευκρινίσει προηγούμενες δηλώσεις της κυρίας Βαλαβάνη.

Ειδικότερα, ο κ Μάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως το πλαίσιο διαχείρισης του περιεχομένου των θυρίδων θα οριστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μέχρι αύριο.