Και ο πρώην Aμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν στην «κούρσα» των Δημοκρατικών (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιτέλους ο πρώην γερουσιαστής από το Νιού Χάμσαηρ ανακοίνωσε πως θα διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, που αποτελούσε κοινό μυστικό.

Ο πρώην Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα την είσοδό του στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος ενόψει των εκλογών του 2020.

«Είμαστε σε μάχη για την ψυχή αυτού του έθνους», δηλώνει ο Μπάιντεν σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε μέσω του Ίντερνετ, και καλεί τους ψηφοφόρους να αρνηθούν μια δεύτερη θητεία στον ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάιντεν αναμένεται να αντιμετωπίσει σφοδρό ανταγωνισμό, καθώς στο παρελθόν έχει αναφερθεί με αρκετά προβληματικό τρόπο στην γενιά των millennials αλλά και η συμπεριφορά του απέναντι στις γυναίκες είναι αμφιλεγόμενη.

Την άμεση χλεύη του Τραμπ προκάλεσε η ανακοίνωση Μπάιντεν

«Καλωσόρισες στην κούρσα κοιμισμένε Τζο», αντέδρασε ο Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter, επαναλαμβάνοντας έναν από τους χαρακτηρισμούς που έχει χρησιμοποιήσει για τον Μπάιντεν.

«Ελπίζω μόνο ότι είσαι αρκετά έξυπνος, κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε εδώ και καιρό, ώστε να κερδίσεις την κούρσα των προκριματικών», πρόσθεσε ο ένοικος του Λευκού Οίκου. «Θα υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη μέση (…) Όμως, αν τα καταφέρεις, θα σε δω στην αφετηρία!».

Στο βίντεό του, ο Τζο Μπάιντεν αναφέρεται στις διαδηλώσεις των νεοναζί του Αυγούστου 2017 στο Σάρλοτσβιλ, στη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς μια διαδηλώτρια κατά του ρατσισμού, και επέκρινε έντονα την απάντηση που είχε δώσει τότε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είχε δηλώσει πως «καλοί άνθρωποι» βρίσκονταν «και στις δύο πλευρές».

«Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα πως αυτό το έθνος απειλείται όσο δεν είχα διαπιστώσει ποτέ στο παρελθόν στη διάρκεια της ζωής μου», υπογράμμισε ο Μπάιντεν, ο οποίος φορούσε σακάκι και πουκάμισο με ανοιχτό τον γιακά.

Χάρη στη μεγάλη φήμη του και στη δημόσια εικόνα του μετριοπαθούς που έχει, ο Τζο Μπάιντεν κυριαρχεί ήδη εδώ και μήνες στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Είναι ο 20ος υποψήφιος που διεκδικεί αυτό το χρίσμα ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβριου 2020. Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ υποψηφίων.