Keepod: Ο προσωπικός σας υπολογιστής σε ένα USB stick

Keepod: Ο προσωπικός σας υπολογιστής σε ένα USB stick

Γνωρίστε το νέο USB stick που περνάει την έννοια του personal computer στο επόμενο στάδιο - Δείτε το βίντεο.

Το όνομά του προκύπτει από την ένωση της αγγλικής λέξης «keep» και της εβραϊκής «od», που σημαίνει «τα πάντα», και αυτό που κάνει είναι απλό: έχει αποθηκευμένη μια φορητή version του λειτουργικού Android 4.4, η οποία μπορεί να απομνημονεύει με ασφάλεια τις προσωπικές ρυθμίσεις και τα προγράμματα – apps που χρησιμοποιεί ο κάτοχός του, διαχωρίζοντας, έτσι, το software από το hardware.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μεταφέρει την προσωπική version του λειτουργικού του κατόχου του Keepod σε κάθε κοινόχρηστο υπολογιστή ή και σε παλιούς υπολογιστές παρωχημένης τεχνολογίας που διαθέτουν απλά έναν βασικό επεξεργαστή, ένα mouse και πληκτρολόγιο, φορτώνοντάς τη απλά από το USB.

Μάλιστα, το keepod συμβάλει σε μεγάλο βαθμό, στην ανακύκλωση παλιών υπολογιστών που δεν έχουν πια την υπολογιστική δύναμη να «τρέξουν» μοντέρνα λειτουργικά, αλλά επαρκούν για να φορτώσουν επιτυχώς το λειτουργικό Android.

Έτσι, η καμπάνια του keepod εμφανίστηκε στο Kickstarter και ολοκληρώθηκε το Μάρτη, ενώ στοχεύει να συμβάλλει στη μείωση ως και εξάλειψη των ποσοστών του παγκόσμιου πληθυσμού που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ή σε υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr