Κέρδη 22 εκατ. ευρώ για την Dolphin Capital Investors το 2014

Κέρδη 22 εκατ. ευρώ για την Dolphin Capital Investors το 2014

Επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία σε ετήσια βάση για πρώτη φορά από το 2007.

Ενισχυμένα παρουσιάζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της Dolphin Capital Investors για το 2014. Ειδικότερα, η χρήση του 2014 βρίσκει την Dolphin Capital να επιστρέφει στην κερδοφορία σε ετήσια βάση για πρώτη φορά από το 2007, με τα κέρδη της εταιρείας να αγγίζουν τα 22 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η καθαρή αξία ενεργητικού, την 31η Δεκεμβρίου 2014, παρουσίασε αύξηση της τάξης του 2,1%, σε σχέση με τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου και ανήλθε στα 644 εκατ. ευρώ και στα 557 εκατ. ευρώ προ και μετά των αναβαλλόμενων φορολογικών υποχρεώσεων, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με ύψος ενεργητικού πάνω από 1 δισ. και δανείων μόνο 240 εκατ. ευρώ, η εταιρεία παρουσιάζει πολύ υγιή κεφαλαιακή διάρθρωση. Με στόχο την υλοποίηση του αναπτυξιακού πλάνου της, η Dolphin ανακοίνωσε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με την άντληση ποσού 75 εκατ. ευρώ. Η έκδοση έχει υπερκαλυφθεί από δεκάδες υφιστάμενους και νέους θεσμικούς επενδυτές, όπως η Third Point, Fortress, Blackrock, JO Hambro, AVI, κ.α.

Μετά το άνοιγμα του Amanzoe το 2012 και του Νikki Beach Resort and Spa το 2014 στην Ελλάδα, το επόμενο θέρετρο που φέρνει εις πέρας η Dolphin είναι το “Amanera”, όπως θα ονομάζεται το νέο Amanresort στη Δομινικανή Δημοκρατία, το οποίο, μαζί με το γήπεδο γκολφ, αναμένεται να ολοκληρωθούν και να ξεκινήσουν τη λειτουργία το Δεκέμβριο του 2015. Ήδη έχουν ξεκινήσει και εκεί οι προπωλήσεις βιλών Aman.

«Με ανανεωμένη στρατηγική συνεχίζει η Dolphin, εστιάζοντας στο διαχωρισμό των έργων του χαρτοφυλακίου της σε πρώτης και δεύτερης προτεραιότητας. Ως πρώτης προτεραιότητας έργα χαρακτηρίζονται τα Amanzoe, Kilada Hills και Kea Resort στην Ελλάδα, το Playa Grande Club & Reserve στη Δομινικανή Δημοκρατία και το Pearl Island στον Παναμά. Το γεγονός ότι τρία από τα πέντε έργα πρώτης προτεραιότητας της εταιρείας αναπτύσσονται στην Ελλάδα και η επιτυχία που ήδη απολαμβάνει το Amanzoe, καταδεικνύει την εμπιστοσύνη των μετόχων στη δυναμική ανάπτυξης και στις προοπτικές της πολυτελούς τουριστικής εμπειρίας στην Ελλάδα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.