Κέρδη άνω των 5 δισ. ευρώ στο τρίμηνο για την Toyota

Κέρδη άνω των 5 δισ. ευρώ στο τρίμηνο για την Toyota

Η κορυφαία κατασκευάστρια αυτοκινήτων παγκοσμίως παραμένει πρώτη σε πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. 

Ενίσχυση στα καθαρά της κέρδη σημείωσε η Toyota στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Dow Jones Newswire. Συγκεκριμένα η ιαπωνική εταιρεία αύξησε τα καθαρά της κέρδη κατά 4,6% κυρίως λόγω της ενίσχυσης των πωλήσεων σε Βόρεια Αμερική και Ευρώπη, που υπερκέρασαν τη μείωση της ζήτησης στην Ιαπωνία εξαιτίας των υψηλότερων φόρων πωλήσεων.

Συγκεκριμένα η κορυφαία κατασκευάστρια αυτοκινήτων παγκοσμίως σημείωσε καθαρά κέρδη 5,73 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο εξεταζόμενο διάστημα.

Όσον αφορά στις πωλήσεις, η Toyota ανακοίνωσε πως τις αύξησε κατά 7,3% στη Βόρεια Αμερική και κατά 9,2% στην Ευρώπη. Οι πωλήσεις στην ιαπωνική αγορά υποχώρησαν κατά 4,6% ύστερα από μια αύξηση 3% στο φόρο κατανάλωσης που τέθηκε σε ισχύ τον Απρίλιο.

Tην προηγούμενη εβδομάδα η Toyota ανακοίνωσε πως παρέμεινε στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις πωλήσεις αυτοκινήτων για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Πούλησε συνολικά 5,1 εκατ. οχήματα με την Volkswagen να ακολουθεί με 4,97 εκατ. oχήματα και την General Motors με 4,92 εκατ. οχήματα.

Ως προς το μέλλον, οι αναλυτές περιμένουν κάποια αδυναμία στις ασιατικές αγορές, αλλά συνέχιση των θετικών αποτελεσμάτων σε άλλες αγορές που θα στηρίξουν την κερδοφορία της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: 

O Έλληνας σχεδιαστής που αγαπούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Τα πιο παράξενα σχεδιασμένα αυτοκίνητα