Κέρδη για την H&M την περσινή χρονιά για πρώτη φορά από το 2015

Κέρδη για την H&M την περσινή χρονιά για πρώτη φορά από το 2015
Στήριξη από τις επενδύσεις στα logistics, την ψηφιακή τεχνολογία, τις ιδέες για νέα καταστήματα και τις ανεξάρτητες μάρκες. Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο, σε μία κίνηση που προκάλεσε έκπληξη στις αγορές.

Τα πρώτα ετήσια κέρδη από το 2015 ανακοίνωσε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου μόδας, η H&M.

Για όλη τη χρονιά, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 13,4 δισ. κορώνες, από 12,7 δισ. κορώνες καθώς οι πωλήσεις ενισχύθηκαν με στήριξη από τις επενδύσεις στα logistics, την ψηφιακή τεχνολογία, τις ιδέες για νέα καταστήματα και τις ανεξάρτητες μάρκες, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες και ο πιο σκληρός ανταγωνισμός.

Σύμφωνα με το Reuters, τα κέρδη για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου- Νοεμβρίου ήταν 5,40 δισ. κορώνες (568,6 εκατ. δολάρια), καταγράφοντας άνοδο από τα 4,35 δισ. κορώνες έναν χρόνο πριν.

Η εταιρεία ανακοίνωσε αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο

Ο διευθύνων σύμβουλος αποχωρεί από τη θέση του, εν μέσω πλήρους αναδιάρθρωσης του διοικητικού συμβουλίου, που προκάλεσε έκπληξη στις αγορές. Ο Κarl-Johan Persson ηγείτο της επιχείρησης που ίδρυσε ο παπούς του τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά αφήνει αυτή τη θέση για να αναλάβει ως πρόεδρος, καθώς ο πατέρας του Stefan εγκαταλείπει αυτόν τον ρόλο.