Κέρδη πάνω από 4 δισ. ευρώ για την εταιρεία των Zara – Νέες τεχνολογίες για την πληρωμή στα ταμεία

Κέρδη πάνω από 4 δισ. ευρώ για την εταιρεία των Zara – Νέες τεχνολογίες για την πληρωμή στα ταμεία
epa08062093 An exterior view of a Zara store in Madrid, Spain, 11 December 2019. Spanish clothing company Inditex, owner of Zara, announced a 12 percent increase in benefits in the last nine months with a net profit of 2,720 million euro, a 12 percent more than the previous year after an increase of 7.5 percent in sales. EPA/FERNANDO ALVARADO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όπως ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των Zara, Inditex, είδε ισχυρές συναλλαγές κατά την περίοδο των εορτών, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 14% κατά τις έξι εβδομάδες έως τις 11 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης μόδας στον κόσμο ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 4,1 δισ. ευρώ για το 9μηνο που ολοκληρώθηκε στο τέλος Οκτωβρίου, ενώ οι πωλήσεις στα καταστήματα και στο διαδίκτυο αυξήθηκαν κατά 11%, βραδύτερα από την αύξηση 19% ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία πίσω από τα Zara και άλλες μάρκες μειώνει τον αριθμό των καταστημάτων και επενδύει σε μεγαλύτερα, πιο ελκυστικά καταστήματα, καθώς και στη βελτίωση των logistics της για να παραδίδει τις online παραγγελίες ταχύτερα από τους ανταγωνιστές της.

Χάρη σε αυτές τις αλλαγές, η Inditex βλέπει τώρα το περιθώριο κέρδους του 2023 να κερδίζει 75 μονάδες βάσης, ενώ προηγουμένως είχε guidance για σταθερό μεικτό περιθώριο κέρδους.

Η αύξηση των πωλήσεων του τρίτου τριμήνου για την περίοδο Αυγούστου-Οκτωβρίου επιβραδύνθηκε, ωστόσο, στο 7%, από 16% αύξηση στο δεύτερο τρίμηνο. Ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός μπορεί να επηρέασε τις πωλήσεις σε αρκετές αγορές, δήλωσε η Πατρίσια Σιφουέντες, ανώτερη αναλύτρια στο τμήμα τίτλων της ισπανικής εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων Bestinver.

Η Inditex δήλωσε επίσης ότι οι συναλλαγματικές επιπτώσεις από ένα ισχυρότερο ευρώ θα επιβαρύνουν τις πωλήσεις κατά 4% φέτος, από 3,5% που αναμενόταν προηγουμένως.

Ενώ μειώνει τον συνολικό αριθμό των καταστημάτων, η Zara σχεδιάζει να ανοίξει περισσότερα καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της, και ο όμιλος επενδύει σε νέες τεχνολογίες ταμείου και ασφάλειας για να μειώσει στο μισό τον χρόνο που χρειάζονται οι πελάτες για να πληρώσουν στο κατάστημα.

Τα αποτελέσματα της Inditex ήρθαν μια ημέρα αφότου αναγκάστηκε να αποσύρει μια καμπάνια της Zara, η οποία προκάλεσε εκκλήσεις για μποϊκοτάζ, αφού ορισμένοι θεώρησαν ότι οι εικόνες αγαλμάτων τυλιγμένων στα λευκά θύμιζαν πτώματα σε σάβανα στη Γάζα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τις πωλήσεις στην Κίνα, η Inditex δήλωσε ότι πρόσφατα ξεκίνησε μια εβδομαδιαία πεντάωρη «εμπειρία ζωντανής ροής» στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Douyin, η οποία δείχνει στους πελάτες της πλάνα από πασαρέλες. Το livestream θα είναι σύντομα διαθέσιμο και σε άλλες αγορές, δήλωσε η Inditex.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com