Τι απαντά η Zara για την καμπάνια που «κατέβασε» μετά τις σφοδρές αντιδράσεις

Τι απαντά η Zara για την καμπάνια που «κατέβασε» μετά τις σφοδρές αντιδράσεις
epa08062093 An exterior view of a Zara store in Madrid, Spain, 11 December 2019. Spanish clothing company Inditex, owner of Zara, announced a 12 percent increase in benefits in the last nine months with a net profit of 2,720 million euro, a 12 percent more than the previous year after an increase of 7.5 percent in sales. EPA/FERNANDO ALVARADO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τη λύπη της εκφράζει η εταιρεία.

Η εταιρεία Zara εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη σχετικά με τη διαφημιστική καμπάνια, την οποία «κατέβασε» μετά το σάλο που δημιουργήθηκε.

Σημειώνεται ότι η καμπάνια απεικόνιζε κούκλες με κομμένα μέλη χαμένα μέλη και τυλιγμένες σε λευκό ύφασμα, που θεωρήθηκαν «αναφορά» σε εικόνες από τα θύματα στη Γάζα, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων, όπως και καλέσματα από ακτιβιστές για μποϊκοτάζ των προϊόντων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση η εταιρεία «αφού ακούσαμε τα παράπονα για την καμπάνια του Atelier Zara The Jacket, θα θέλαμε να μοιραστούμε τα ακόλουθα με τους πελάτες μας: η καμπάνια, η ιδέα της οποίας ήταν από τον Ιούλιο και η φωτογράφηση έγινε τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες με ημιτελή γλυπτά σε ένα στούντιο και έγινε με μοναδικό σκοπό να προβληθούν οι δημιουργίες μέσα σε ένα καλλιτεχνικό πλαίσιο.

»Δυστυχώς κάποιοι πελάτες αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τις φωτογραφίες, οι οποίες πλέον έχουν αφαιρεθεί, και είδαν σε αυτές κάτι το οποίο απείχε μακράν από τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

»Τα Zara μετανιώνουν για την παρεξήγηση αυτή και επιβεβαιώνουν τον βαθύτερο σεβασμό τους για τον καθένα».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: