Κέρδη ρεκόρ της Dior στην Ελλάδα

Κέρδη ρεκόρ της Dior στην Ελλάδα
The logo of Christian Dior SE (Dior) is seen at Ginza district in Chuo Ward, Tokyo on November 15, 2020. Dior is a French luxury fashion house controlled and chaired by French businessman Bernard Arnault, who also heads LVMH, the world's largest luxury group. ( The Yomiuri Shimbun ) (Photo by Norikazu Tateishi / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP) Photo: AFP
Τα κέρδη της Dior σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 6,655 εκατ. ευρώ από 3,94 εκατ. ευρώ το 2021.

Η κρίση και ο πληθωρισμός φαίνεται να μην αγγίζει εταιρείες όπως η Dior. Η ελληνική θυγατρική του Γαλλικού ομίλου πολυτελείας αύξησε πέρυσι τις πωλήσεις της κατά 56% στα 28,581 εκατ. ευρώ, λόγω της σημαντικής αύξησης του τουρισμού και την άρση των περιοριστικών μέτρων που είχε φέρει η πανδημία του Covid -19 στο λιανεμπόριο. Τα κέρδη της σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 6,655 εκατ. ευρώ από 3,94 εκατ. ευρώ το 2021 ενώ το περιθώριο κέρδους της αυξήθηκε στο 30,17% από 28,04% που ήταν το 2021.

Με τη διοίκηση της ελληνικής θυγατρικής του γαλλικού ομίλου πολυτελείας να εκτιμά πως και το 2023 οι πωλήσεις του οίκου θα συνεχίσουν να αυξάνονται, λόγω της επιστροφής στην εμπορική κανονικότητα αλλά και της αύξησης του τουρισμού. Η εταιρεία διατηρεί δύο καταστήματα στη χώρα, ένα στην Αθήνα (επί της Βουκουρεστίου) και ένα ακόμη κατάστημα εποχικής λειτουργίας στη Μύκονο στο Nammos Village και πέρυσι τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και λειτουργίας διαθέσεως παρουσίασαν σημαντική αύξηση 40,14% λόγω των επιπλέον δαπανών που έγιναν λόγω της αυξημένης κίνησης και έφτασαν στα 5,9 εκατ. ευρώ έναντι 4,214 εκατ. ευρώ το 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως η ελληνική εταιρεία, 100% θυγατρική του γκρουπ εταιρειών LVHM του Bernard Arnault, ενίσχυσε τα ίδια κεφάλαια της στα 7,047 εκατ. ευρώ από 4,338 εκατ. ευρώ το 2021. Επιπλέον ενίσχυσε το προσωπικό της το οποίο αριθμούσε στο τέλος του 2022, 20 εργαζόμενους από 12 εργαζόμενους το 2021.

Η LVMH είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο σημαντικούς ομίλους εμπορικών σημάτων μόδας στον κόσμο. Η εταιρεία πολυτελείας ανέφερε πρόσφατα αύξηση 10% τους τελευταίους εννέα μήνες με πωλήσεις 62,205 δις. ευρώ και οργανική αύξηση εσόδων 14% για το εννεάμηνο και 9% το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η LVMH περιλαμβάνει μια σειρά από μάρκες πολυτελείας που ιδρύθηκαν από την οικογένεια που έχουν από καιρό διατηρήσει την οικογένεια Arnault στην κορυφή του κόσμου της μόδας. Οι μάρκες περιλαμβάνουν Louis Vuitton, Dior, Tiffany & Co., Celine και Loewe. Υπό την ηγεσία του Bernard Arnault, η LVMH εξελίχθηκε σε μια παγκόσμια δύναμη στη βιομηχανία πολυτελείας. Επίσης το Groupe Arnault έχει επενδύσει στη Netflix Inc. το 1999, στη Spotify Technology το 2014 και στην Airbnb Inc. το 2015. Μέσω της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Aglaé Ventures, με την υποστήριξη του Groupe Arnault, έχει οδηγήσει σε επενδύσεις σε εταιρείες συμπεριλαμβανομένης της μητρικής εταιρείας TikTok ByteDance Ltd. Lyft Inc. και Databricks Inc.

Βέβαια δεν είναι όλα γυαλιστερά. Η εισαγγελία του Παρισιού διερευνά τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ του Bernard Arnault και του Ρώσου ολιγάρχη Nikolai Sarkisov σχετικά με αγορά ακινήτων στις Άλπεις από τον τελευταίο. Οι εκπρόσωποι τόσο του Arnault, όσο και του Sarkisov, ανώτερου στελέχους της ρωσικής ασφαλιστικής εταιρείας RESO-Garantia, έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία. Με τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της RESO-Garantia, Igor Ivanov, να δηλώνει προ μηνός στο CNBC ότι ούτε η εταιρεία, ούτε ο Nikolai Sarkisov προσωπικά, είχαν εμπλακεί στη συναλλαγή και ότι ο Sarkisov και ο Arnault δεν είχαν ποτέ συναντηθεί. «Η συναλλαγή έγινε από μια μικρή επενδυτική μονάδα που επενδύει επαγγελματικά σε ευρωπαϊκά ακίνητα», είπε ο Ivanov.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: