Κι όμως είναι αλήθεια: Ο Τζεφ Μπέζος έβγαλε μέσα σε μια μέρα 12 δισεκατομμύρια δολάρια

Κι όμως είναι αλήθεια: Ο Τζεφ Μπέζος έβγαλε μέσα σε μια μέρα 12 δισεκατομμύρια δολάρια
Photo:

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έγινε πολύ πλουσιότερος την περασμένη εβδομάδα.

Ο Jeff Bezos, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, έγινε ακόμα πλουσιότερος την περασμένη Πέμπτη. Ο ιδρυτής της Amazon προσέθεσε 12 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του καθώς η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε κατά 6,3% αγγίζοντας τα 1.614 δολάρια στην εκτεταμένη διαπραγμάτευση, κι αφότου είχε κερδίσει ήδη 4% κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης.

Όλα αυτά συνέβησαν στον απόηχο της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων της Amazon που ήταν ανώτερα των εκτιμήσεων της Γουόλ Στριτ. Η άνοδος της μετοχής της εταιρείας αύξησε την περιουσία του Bezos στα 134 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Γενικά, η περασμένη εβδομάδα ήταν αρκετά ταραχώδης για τους πλουσιότερους Αμερικανούς στον κλάδο της τεχνολογίας.

Η Alphabet, καταρχήν, τρόμαξε τους επενδυτές, αφότου τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου έσπειραν ανησυχίες ότι η μητρική της Google σχεδιάζει να αρχίσει να δαπανά σαν …τρελή, κι αυτό τιμώρησε τις μετοχές της Amazon, του Facebook και του Netflix. Ο Bezos έχασε 4,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα, ενώ οι Larry Page και Sergey Brin της Alphabet έχασαν 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο συν-ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, του οποίου η περιουσία υποχώρησε κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη Τρίτη, πήρε τη ρεβάνς την Πέμπτη καθώς ο πλούτος του αυξήθηκε κατά 5,8 δισεκατομμύρια δολάρια, μία ημέρα αφότου το κοινωνικό δίκτυο παρουσίασε αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου.

Ο Zuckerberg ξεπέρασε τον Ισπανό Amancio Ortega και βρέθηκε στην 5ηθέση της παγκόσμιας κατάταξης πλούτου.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το επόμενο μυστικό πρότζεκτ της Amazon