Κι όμως κινείται!

Κι όμως κινείται!

Το επιχειρείν που παραμένει ζωντανό στην Ελλάδα και το στοίχημα του τουρισμού.

Όσοι είχαν την τύχη να συμμετάσχουν ή να επισκεφτούν την Έκθεση Ho.Re.Ca 2016 που πραγματοποιήθηκε προ λίγων ημερών, αντίκρισαν μια διαφορετική πραγματικότητα από αυτήν που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Το Επιχειρείν, το οποίο βάλλεται αδίκως από την παρούσα κυβέρνηση, σηματοδότησε τη δυναμική παρουσία του, αφήνοντας να διαφανεί μια αχτίδα αισιοδοξίας για τη χώρα μας.

Συμμετέχοντας ως εκθέτης, συζήτησα με επαγγελματίες του χώρου, αλλά και νέους με όνειρα, σχέδια και κυρίως αποφασιστικότητα να προσπεράσουν την παρούσα ύφεση και να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

Ο Τουρισμός, ακολουθούμενος από την Εστίαση, αποτελούν δυνατά χαρτιά για την Ελληνική Οικονομία, επιβεβαιώνοντας την άποψη ότι «η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί στην Florida της Ευρώπης».

Μαγικές λύσεις για τα ατέρμονα οικονομικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Για να εξελιχθεί μια χώρα, πρέπει να είναι αξεπέραστη σε τουλάχιστον έναν κλάδο.

Για την Ελλάδα, ο κλάδος αυτός, είναι ο Τουρισμός.

Καθότι δεν προβλέπεται να αλλάξουν –σύντομα τουλάχιστον- οι σαθρές υποδομές και ο υπερμεγέθης και κυρίως αντι-παραγωγικός δημόσιος τομέας, πρέπει να εστιάσουμε στον μοναδικό πλέον κλάδο, ο οποίος δύναται να γιγαντωθεί.

Η αίσθηση που αποκόμισα, ήταν ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!