Κικίλιας: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε σήμερα ούτε αύριο

Κικίλιας: Η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών ούτε σήμερα ούτε αύριο
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΝΕΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τομεάρχης Άμυνας της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία αποκάλεσε «διεφθαρμένη» και «σε αποσύνθεση».

Για μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποσύνθεση έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας κατηγορώντας την, παράλληλα, πως «έδωσε τη Μακεδονία στα Σκόπια, εκχωρώντας την εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα στους Σκοπιανούς και ενήργησε με τέτοιο τρόπο που ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Άλφα ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, επεσήμανε πως «τους βλέπουμε να κατηγορούν ο ένας τον άλλον για ατασθαλίες και κακοδιαχείριση των μυστικών κονδυλίων, και βλέπουμε και παραδίπλα κορυφαίους δικαστικούς, να καταγγέλλουν συναδέλφους τους για πιέσεις στη Δικαιοσύνη. Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια διεφθαρμένη κυβέρνηση που βρίσκεται σε αποσύνθεση».

Όπως είπε η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ούτε σήμερα ούτε αύριο, πρόσθεσε όμως πως δημιουργούνται τετελεσμένα με αυτή τη συμφωνία και ο μόνος τρόπος να εμποδιστεί είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Αναφερόμενος στην αιγιαλίτιδα ζώνη ο κ. Κικίλιας εξέφρασε την εκτίμηση πως η τελευταία εξέλιξη δημιουργεί νέα ανησυχία. «Η υπεροπτική και υπερφίαλη αντιμετώπιση τόσο σοβαρών θεμάτων από έναν δημόσιο λειτουργό, οδηγεί σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Στην παραλαβή-παράδοση του ΥΠΕΞ, ένας σοβαρός πολιτικός, κατά τα δικά του λεγόμενα, αποφάσισε κατά την αποχώρησή του να προαναγγείλει την αποσπασματική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 μίλια και χειρισμούς στα θέματα της ΑΟΖ. Δεν γίνεται έτσι σοβαρή εξωτερική πολιτική, δημιουργώντας τετελεσμένα κατ’ αποκοπή και προσχωρώντας στην επιχειρηματολογία της Τουρκίας, που μιλάει για ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ξεδιπλώνεται ένα τεράστιο γεωστρατηγικό παιχνίδι στη νοτιοανατολική λεκάνη της Μεσογείου για τα ενεργειακά, ο ενεργειακός χάρτης της Ευρώπης αλλάζει και αυτό περιλαμβάνει το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Κύπρο, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ ως αιχμή του δόρατος αυτής της πολιτικής. Πώς μπορεί κανείς να ανοίγει ελαφρά τη καρδία τέτοια θέματα στην πιο κρίσιμη στιγμή;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας.

Μάλιστα, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως ο κ. Τσίπρας είναι πλέον ένας ανίσχυρος πρωθυπουργός. «Οι υπουργοί του έβγαλαν τα “απλυτά” τους στο υπουργικό Συμβούλιο, απέπεμψε με κολακείες και διθυράμβους ένα υπουργό που θεωρητικά συμφωνεί μαζί του και κράτησε έναν άλλο που προτάσσει κάτι εντελώς διαφορετικό. Είναι προφανές ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο “βασίλειο της κυβέρνησης”».

Τέλος, αναφερόμενος στις καταγγελίες Ράικου ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει άμεσα στις καταγγελίες της ότι υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης παρεμβαίνουν ωμά και απροκάλυπτα στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ