Κύμα διεθνούς αλληλεγγύης για την τραγωδία στα Τέμπη

Κύμα διεθνούς αλληλεγγύης για την τραγωδία στα Τέμπη
Πυροσβέστες και διασώστες επιχειρούν στο σημείο που σημειώθηκε το σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023. Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες στα κτίρια της Κομισιόν.

«Είμαστε δίπλα σας» αναφέρει στα ελληνικά η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο μήνυμά της για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

«Η σκέψη μου είναι με τον λαό της Ελλάδας μετά το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα που στοίχισε τόσες ζωές εχθές το βράδυ.

Μαζί σας θρηνεί όλη η Ευρώπη. Εύχομαι επίσης ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματίες. Είμαστε δίπλα σας», σημειώνει στην ανάρτησή της στο τουίτερ η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Μεσίστιες οι σημαίες στα κτίρια της Κομισιόν για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της ΕΕ στα κτίρια της Κομισιόν στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σχοινάς σημειώνει: «Με απόφαση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από τώρα οι σημαίες της Ένωσης μεσίστιες σε όλα τα κτίρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Η Ευρώπη πενθεί με τους Έλληνες».

Κυριακίδου για σιδηροδρομική τραγωδία: Η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου είχε επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ενώ τονίζει ότι «η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί».

Ειδικότερα, στην ανάρτησή της στο τουίτερ η κ. Κυριακίδου σημειώνει: «Επικοινώνησα σήμερα με τον φίλο Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για να εκφράσω την απέραντη μας θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Οι σκέψεις όλων μας είναι με εσάς, με τα θύματα και τις οικογένειες τους. Η ΕΕ είναι έτοιμη να δώσει οποιαδήποτε στήριξη χρειαστεί».

Τηλεφωνική επικοινωνία Ν. Δένδια με ομολόγους του-Συλλυπητήρια μηνύματα για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε μια σειρά από τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομολόγους, οι οποίοι επικοινώνησαν προκειμένου να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δένδιας μίλησε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Πορτογαλίας Ζοάο Γκόμεζ Κραβίνιο, της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν, της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι, καθώς και με τον πρόεδρο της Βουλής της Πορτογαλίας και πρώην υπουργό Εξωτερικών Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, σύμφωνα με αναρτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Ο κ. Δένδιας τους ευχαρίστησε για τη συμπαράστασή τους σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς την Ελλάδα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια ανθρωπίνων ζωών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu.

“Μάθαμε με λύπη πως πολλοί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τραυματίστηκαν χθες βράδυ ως αποτέλεσμα σύγκρουσης τρένων στη γείτονά μας Ελλάδα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Απευθύνουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το τραγικό δυστύχημα, καθώς και στον λαό και στην κυβέρνηση της Ελλάδας και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.”

Επιπροσθέτως, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβίβασε τα συλλυπητήριά του προς τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους, δηλώνει ο Βέλγος πρωθυπουργός Αλεξάντερ ντε Κρόο

«Οι σκέψεις μας είναι στα θύματα και τους αγαπημένους τους από το τρομερό σιδηροδρομικό δυστύχημα κοντά στη Λάρισα, στην Ελλάδα» αναφέρει στην ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Πρωθυπουργός του Βελγίου, Αλεξάντερ ντε Κρόο.

«Εκ μέρους της βελγικής κυβέρνησης, έχω μεταφέρει τα συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη» προσθέτει.

Συλλυπητήρια προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε το ρωσικό υπ. Εξωτερικών μέσω της Μ. Ζαχάροβα

Συλλυπητήρια προς τον ελληνικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της επίσημης εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα για την τραγωδία στα Τέμπη, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ειδικότερα στη δήλωση της Μ. Ζαχάροβα αναφέρεται:

«Με βαθιά θλίψη και πόνο έγινε γνωστή στη Ρωσία η είδηση της τραγωδίας στη βόρεια Ελλάδα, όπου τη νύχτα της 1ης Μαρτίου σε σιδηροδρομικό κόμβο μεταξύ Λάρισας και Θεσσαλονίκης ως αποτέλεσμα μετωπικής σύγκρουσης επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας βρήκαν το θάνατο περισσότεροι από τριάντα άνθρωποι και τραυματίστηκαν πολλές δεκάδες.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκφράζουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον ελληνικό λαό, πρωτίστως στις οικογένειες, που έχασαν αγαπημένους και οικείους τους. Ευχόμαστε τάχιστη ανάρρωση στους τραυματίες».

Την θλίψη αλλά και την αλληλεγγύη της Γαλλίας διατύπωσε ο πρόεδρος Μακρόν

Την θλίψη αλλά και την αλληλεγγύη της Γαλλίας διατύπωσε με αφορμή το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ ο Μακρόν αναφέρει ότι «η σκέψη μου είναι στους οικείους του τραγικού δυστυχήματος» και ότι «η Γαλλία βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: