Η Κίνα «σώζει» την Volkswagen

Η Κίνα «σώζει» την Volkswagen
Photo:

Η μείωση τη ζήτησης στον υπόλοιπο κόσμο καλύφθηκε από την κινεζική αγορά.

Η Volkswagen AG πούλησε σχεδόν δύο εκατομμύρια αυτοκίνητα στους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, καθώς οι ισχυρές πωλήσεις στην Κίνα και στην Ευρώπη εξισορροπούν τη μείωση της ζήτησης στη Ρωσία, στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία.

Ο μεγαλύτερος όμιλος της Ευρώπης στο χώρο του αυτοκινήτου ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις στην Κίνα αυξήθηκαν σχεδόν 18% στα 921.400 οχήματα στους πρώτους τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος Απριλίου. Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων της VW αυξήθηκαν 4,1% στα 545.300 οχήματα, παρουσιάζοντας αύξηση 4,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η γερμανική εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα στις ΗΠΑ, όπου ακόμη δεν έχει «γεμίσει» το κενό στα μοντέλα που προσφέρει στους Αμερικανούς καταναλωτές. Οι πωλήσεις των οχημάτων VW στις ΗΠΑ στο τετράμηνο, υποχώρησαν 10,4% στα 118.200 οχήματα.

Οι επιδόσεις της στη Βραζιλία και στη Ρωσία υπέστησαν επίσης πλήγμα στο τετράμηνο εξαιτίας της μεταβλητότητας του βραζιλιάνικου και του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ.

Στη Βραζιλία, την μεγαλύτερη αγορά της VW στη Νότια Αμερική, οι πωλήσεις υποχώρησαν σχεδόν 18% στα 144.700 οχήματα. Στη Ρωσία, της οποίας το νόμισμα έχει πληγεί από την απειλή οικονομικών κυρώσεων λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, οι πωλήσεις της VW υποχώρησαν 7,4% στα 45.800 οχήματα.

Διαβάστε ακόμη:

Το χιούμορ «κινεί» την Volkswagen

Γιατί η Κίνα «μισεί» να είναι Νο. 1