Κινεζικό ενδιαφέρον για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Κινεζικό ενδιαφέρον για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Η κινεζική πλευρά επιθυμεί να καταστεί το αεροδρόμιο σημαντική πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη - Αναμένεται σύντομα η προκήρυξη από το ΤΑΙΠΕΔ.

Στην εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στοχεύει η Κίνα. Το γεγονός επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της  αντιπροσωπείας της Ένωσης Κινεζικών Επιχειρηματικών Ομίλων, Chongqing Zhang, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησής του με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, τον γενικό διευθυντή της Κοινοπραξίας Friedmann Pacific Asset Management Ltd και Shenzhen Airport, Eric Cheng, και τον εμπορικό σύμβουλο της κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα, Sun Liwei.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης, κ. Zhang, πρόθεση της αρμόδιας Εθνικής Υπηρεσίας Τουρισμού της Κίνας είναι να καταστήσει το αεροδρόμιο της Αθήνας σημαντική πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει στην προκήρυξη της σχετικής διαδικασίας για το αεροδρόμιο της Αθήνας. Σημείωσε, επίσης, ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Li στην Αθήνα επιβεβαίωσε τις άριστες διμερείς πολιτικές σχέσεις και επισήμανε ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων θα επιφέρει σημαντικά οφέλη και για τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είχε πει και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα τον Φεβρουάριο, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ανάπτυξη των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων μεταξύ Κίνας και Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη:

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας για επενδύσεις

Από το λιμάνι του Πειραιά τα κινεζικά προϊόντα σε όλη την Ευρώπη