Κοινοπρακτικό δάνειο 41,5 εκατ. ευρώ για τη Reds- Οι επιδόσεις του Smart Park

Κοινοπρακτικό δάνειο 41,5 εκατ. ευρώ για τη Reds- Οι επιδόσεις του Smart Park
Στόχος του δανείου η ανασχηματοδότηση δανεισμού και η χρηματοδότηση της ήδη υλοποιηθείσας νέας επέκτασης κατά περίπου 15.000 τ.μ., της δομήσιμης επιφάνειας του Εμπορικού Πάρκου Smart Park.

Στη σύναψη μακροπρόθεσμου κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου συνολικού ποσού 41,5 εκατ. ευρώ προχώρησε η ΓΥΑΛΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ, 100% θυγατρική της REDS του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Το ομολογιακό δάνειο, υπό την εγγύηση της REDS ΑΕ και με διάρκεια έως την 31/12/2029, χορηγείται από την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ και την ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ, με την πρώτη να λειτουργεί και ως εκπρόσωπος των Ομολογιούχων.

Η εκταμίευση του δανείου αναμένεται να πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα και οι πόροι του θα διατεθούν για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου δανεισμού, αλλά και τη χρηματοδότηση της ήδη υλοποιηθείσας νέας επέκτασης κατά περίπου 15.000 τ.μ., της δομήσιμης επιφάνειας του Εμπορικού Πάρκου Smart Park.

Η επέκταση του Smart Park (με πλέον συνολική επιφάνεια 53.000 τ.μ.), ολοκληρώθηκε το φθινόπωρο του 2019 και από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία των νέων καταστημάτων που καλύπτουν το 80% της νέας μισθωτικής επιφάνειας, ενώ επί της συνολικής μισθωτικής επιφάνειας του Smart Park, το ποσοστό πληρότητας αγγίζει το 93%.

Κατά τους πρώτους 4 μήνες συνολικής λειτουργίας, δηλαδή την περίοδο πριν την έναρξη των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19, το Smart Park παρουσίασε αύξηση επισκεψιμότητας κατά 23,5% και αύξηση πωλήσεων των καταστημάτων του κατά 33,0%. Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια που τα Εμπορικά Κέντρα παρέμεναν κλειστά, στο Υπαίθριο Εμπορικό Πάρκο Smart Park, συνέχισαν να λειτουργούν η Υπεραγορά ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και το Φαρμακείο, καθώς διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές. Ακολούθως, από 4 Μαΐου 2020, ξεκίνησε η σταδιακή λειτουργία και των καταστημάτων αθλητικού εξοπλισμού και του βιβλιοπωλείου, ενώ από 11 Μαΐου τέθηκαν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα του Smart Park, καθώς διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές και περίπου 2.000 δωρεάν υπαίθριες θέσεις στάθμευσης. Οι χώροι εστίασης συνεχίζουν για την ώρα να λειτουργούν μόνον για take-away υπηρεσίες.