Ο κύβος ερρίφθη: Ο Έλον Μασκ αγοράζει το Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Έλον Μασκ αγοράζει το Twitter αντί 44 δισ. δολαρίων
ANKARA, TURKIYE - APRIL 26: In this photo illustration, the image of Elon Musk is displayed on a computer screen and the logo of twitter on a mobile phone in Ankara, Turkiye on April 26, 2022. Twitter announced Monday it has accepted Elon Musk's offer to be purchased for $44 billion. Muhammed Selim Korkutata / Anadolu Agency (Photo by Muhammed Selim Korkutata / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Οι δικηγόροι του Έλον Μασκ ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας σκοπεύει να κλείσει τη συμφωνία στην προηγουμένως συμφωνηθείσα τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, υπό την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν οι νομικές διαδικασίες εις βάρος του.

Στην αρχικώς συμφωνηθείσα τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων προσφέρθηκε να εξαγοράσει τον κολοσσό των κοινωνικών δικτύων Twitter ο Έλον Μασκ, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να θέσει τέλος στο δικαστικό σίριαλ μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων…

Πιο αναλυτικά, ο επικεφαλής της Tesla έστειλε επιστολή στο Twitter το βράδυ της Δευτέρας προτείνοντας εξαγορά…, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τη δίκη στο Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ.

Σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση, οι δικηγόροι του Μασκ ανέφεραν ότι ο επιχειρηματίας σκοπεύει να κλείσει τη συμφωνία στην προηγουμένως συμφωνηθείσα τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, υπό την προϋπόθεση ότι θα σταματήσουν οι νομικές διαδικασίες εις βάρος του.

«Η μεριά Musk παρέχει αυτήν την ειδοποίηση χωρίς να αποδέχεται ευθύνη, επιφυλασσόμενη για οποιοδήποτε νόμιμο δικαίωμά της», αναφέρεται σε σχετική επιστολή. 

Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές στο Twitter σημείωσαν μεγάλη αύξηση 22%, στα 52 δολάρια.  Υπενθυμίζεται πως λίγες βδομάδες αφότου ο Musk συμφώνησε για την εξαγορά της Twitter αντί 44 δισεκ. δολ., άλλαξε γρήγορα ρότα και προσπάθησε να ματαιώσει το deal…

Το Twitter τον μήνυσε για να τον αναγκάσει να προχωρήσει στην αγορά.

Οι δύο πλευρές είχαν προγραμματιστεί λύσουν τις διαφορές στα δικαστήρια στις 17 Οκτωβρίου…

Ο ισχυρός άνδρας της Tesla είχε πει πως τα οικονομικά συμφέροντα του διοικητικού συμβουλίου της Twitter Inc. δεν ευθυγραμμίζονται με τους μετόχους.

Είχε δε προειδοποιήσει πως η συμφωνία δεν θα υλοποιούνταν, αν δεν υπήρχε εγγύηση ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών της πλατφόρμας είναι πλαστοί.

Μάλιστα, «ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter αρνήθηκε να δώσει αποδεικτικά στοιχεία ότι λιγότερο από το 5% των λογαριασμών είναι πλαστοί», είχε γράψει στο Twitter ο μεγιστάνας της Tesla, που έχει 94 εκατομμύρια followers.

«Μέχρι να το κάνει αυτό, η συναλλαγή δεν μπορεί να προχωρήσει», είχε προσθέσει.