«Κλείνει» η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

«Κλείνει» η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft
ANKARA, TURKIYE - FEBRUARY 10: In this photo illustration logo of “Microsoft� is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen displaying "Activision Blizzard" in Ankara, Turkiye on February 10, 2022. Celal Gunes / Anadolu Agency (Photo by Celal Gunes / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας έδωσε την τελική έγκριση σε μια αναθεωρημένη συμφωνία κλείνοντας ένα κύκλο 21 μηνών γεμάτο νομικές αντεγκλήσεις.  

Η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανοίγοντας τον δρόμο για το επικείμενο κλείσιμό της συμφωνίας μετά από 21 μήνες νομικής διαμάχης.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών έδωσε την τελική έγκριση σε μια αναθεωρημένη συμφωνία. «Δώσαμε ένα σαφές μήνυμα στη Microsoft ότι η συμφωνία θα μπλοκάρονταν εάν δεν ανταποκρινόταν πλήρως στις ανησυχίες μας», δήλωσε η Σάρα Καρντέλ, διευθύνουσα σύμβουλος της CMA.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έγκριση της Παρασκευής σηματοδοτεί μια νίκη για τον Μπραντ Σμιθ, το στέλεχος της Microsoft που ηγήθηκε της νομικής εκστρατείας της εταιρείας για την υπεράσπιση μιας συμφωνίας που πολλοί επενδυτές και αναλυτές είχαν διαγράψει νωρίτερα φέτος.

«Είμαστε ευγνώμονες για την ενδελεχή αναθεώρηση και την απόφαση της CMA σήμερα», είπε ο Σμιθ. «Έχουμε ξεπεράσει το τελικό ρυθμιστικό εμπόδιο για να κλείσουμε αυτήν την εξαγορά, η οποία πιστεύουμε ότι θα ωφελήσει τους παίκτες και τη βιομηχανία παιχνιδιών παγκοσμίως».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: