«Kλειδώνει» η συμφωνία του Χίλτον – TEMEΣ και Dogus οι προτιμητέοι επενδυτές

«Kλειδώνει» η συμφωνία του Χίλτον – TEMEΣ και Dogus οι προτιμητέοι επενδυτές

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Alpha Bank, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Η εταιρεία Ιονική Ξενοδοχεια καί Επιχειρήσεις A.E. («I.Ξ.E.») ανακοίνωσε ότι η πλειοψηφούσα μέτοχό της Alpha Bank, ολοκλήρωσε την αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών που υπεβλήθησαν από ενδιαφερόμενους επενδυτές στο πλαίσιο διαδικασίας εξαγοράς πλειοψηφικού ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο της Ι.Ξ.Ε.

Σε συνέχεια της σχετικής αξιολογήσεως των Δεσμευτικών Προσφορών, η Alpha επέλεξε ως προτιμητέο επενδυτή την κοινοπραξία απαρτιζόμενη από τις εταιρίες Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε. (όμιλος Κωνσταντακόπουλου) και D-Marine Investments Holding B.V.(σ.σ. θυγατρική της Dogus στην Ολλανδία).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Alpha έχει εισέλθει σε αποκλειστικές συζητήσεις με τον Προτιμητέο Επενδυτή προς τον σκοπό ολοκληρώσεως της διαδικασίας.

Συνεπώς από εδώ και στο εξής, οι αποκλειστικές συζητήσεις που γίνονται πλέον με την κοινοπραξία, αφορούν το τελικό τίμημα και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του deal.

Όσον αφορά τους προτιμητέους επενδυτές, ο όμιλος Κωνσταντακόπουλου είναι γνωστός για την ανάπτυξη του ιδιαίτερα επιτυχημένου Costa Navarino στην Πύλο, ενώ ο όμιλος Dogus είναι από τους μεγαλύτερους της γείτονος χώρας, δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς της τουρκικής οικονομίας και υποστηρίζεται από την κυβέρνηση Ερντογάν, την οποία στηρίζει και αυτός με τη σειρά του.

Κατέχει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας Garanti Bank, 4 τηλεοπτικά δίκτυα (NTV, STAR, NTV Spor, CNBC), ηγείται στον τομέα του τουρισμού, των κατασκευών και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εκπροσωπεί τον όμιλο Volkswagen στην Τουρκία, έχοντας στην ιδιοκτησία του συνολικά 150 εταιρείες, οι οποίες απασχολούν 30.000 εργαζόμενους.