Κλιμακώνεται η κυβερνητική κρίση στην Ταϊλάνδη

Κλιμακώνεται η κυβερνητική κρίση στην Ταϊλάνδη

Με μαζικές διαδηλώσεις και καταλήψεις υπουργείων οι πολίτες ζητούν την παραίτηση της πρωθυπουργού - Δείτε τις φωτογραφίες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση της πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα εισέβαλαν σήμερα και κατέλαβαν το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και το συγκρότημα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, ενώ δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σε διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας Μπανγκόκ, έπειτα από εβδομάδες σχεδόν καθημερινών κινητοποιήσεων.

Η πρωθυπουργός δήλωσε απόψε ότι επεκτείνει σε όλη την Μπανγκόκ την ισχύ του Νόμου Εσωτερικής Ασφάλειας που επιτρέπει στις αρχές να επιβάλουν απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά και να τοποθετούν σημεία ελέγχου στους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Η κυβέρνηση ζητεί από τον πληθυσμό να μην μετέχει στις παράνομες διαδηλώσεις και να σεβαστεί τον νόμο. Οι ενέργειες αυτές από τους διαδηλωτές, οι οποίοι κατέλαβαν το υπουργείο Οικονομικών, το υπουργείο Εξωτερικών (…) το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, ώστε οι δημόσιοι υπάλληλοι να μην μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, απειλεί την σταθερότητα της κυβέρνησης», δήλωσε η πρωθυπουργός.

Σε μια ένδειξη κλιμάκωσης της πιο σημαντικής κινητοποίησης που σημειώνεται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης από την κρίση του 2010 μερικές εκατοντάδες άνθρωποι έσπασαν τις πόρτες και μπήκαν στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών, ζητώντας από τους υπαλλήλους να φύγουν και να μην επιστρέψουν αύριο στις δουλειές τους.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως δεν θα κάνει χρήση βίας κατά των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει τα κυβερνητικά κτίρια και κάλεσε τους υπαλλήλους της κυβέρνησης να συνεχίσουν την εργασία τους παρά τις διαδηλώσεις.

1/9

Διαβάστε ακόμη: Η συμφωνία Ιράν–Δύσης ρίχνει την τιμή του «μαύρου χρυσού»