Κλιμακώνονται τα πολιτικά παιχνίδια για το μέλλον της Ουκρανίας

Κλιμακώνονται τα πολιτικά παιχνίδια για το μέλλον της Ουκρανίας

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τη Ρωσία να μην παρέμβει, ενώ η Μέρκελ συνομιλούσε με την Τιμοσένκο.

Συνεχείς οι είναι πολιτικές διαβουλεύσεις για το μέλλον της Ουκρανίας, μετά την επιλογή μεταβατικού προέδρου από το κοινοβούλιο της χώρας και την «εξαφάνιση» του Βίκτορ Γιανκουνόβιτς.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ ζήτησε από τη Ρωσία να μην παρέμβει στα εσωτερικά της Ουκρανίας, προσπαθώντας να πείσει τον Ρώσο ομόλογό του ότι οι στενότεροι δεσμοί μεταξύ Ουκρανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα έπρεπε να τον ανησυχούν.

«Είναι προς το συμφέρον των πολιτών της Ουκρανίας να έχουν τη δυνατότητα να συναλλάσσονται πιο ελεύθερα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι επίσης προς το συμφέρον των πολιτών της Ρωσίας αυτό να συμβεί», είπε.

Διαβάστε ακόμη: Ορίστηκε ο νέος μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας

Δήλωσε ακόμη ότι δεν γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η «επόμενη αντίδραση» της Ρωσίας, αλλά κάλεσε την αντιπολίτευση της Ουκρανίας να κινηθεί επειγόντως προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας, να καταλήξει σε συμφωνία για τις διαδικασίες για τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών και να συνεχίσει τις προσπάθειες για την ανάκαμψη της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή, η παράταξη της Γιούλια Τιμοσένκο ανακοίνωσε ότι η αποφυλακισθείσα πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, συνομίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των δύο γυναικών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters