Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Τι δείχνουν οι νέες δημοσκοπήσεις για πρόθεση ψήφου και Πρόεδρο της Δημοκρατίας.  

Κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζουν δυο δημοσκοπήσεις, των Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, στο 2,8%, από 3,6% τον προηγούμενο μήνα, βρίσκεται η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, η ΝΔ 22,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 6,7%, Ποτάμι 6%, Χρυσή Αυγή 5,9%, ΚΚΕ 5,8% και ΑΝΕΛ 2,7%.

Όλα τα άλλα κόμματα βρίσκονται σχεδόν στο ίδιο σημείο, με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ που δεν υπάρχει πλέον στον πολιτικό χάρτη.

Παράλληλα, ποσοστό 57,8% των ερωτηθέντων ζητεί εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ενώ να ψηφιστεί Πρόεδρος από νέα Βουλή μετά από πρόωρες εκλογές ζητεί το 36,5% των ερωτηθέντων.

Τέλος, στην ερώτηση εάν έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, το 59,1% απαντά «όχι» και το 33,6% απαντά «ναι».

Στην δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24%, έναντι 27,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Από τα υπόλοιπα κόμματα, η Χρυσή Αυγή παραμένει στην τρίτη θέση με 5,6% (+0,2%) και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 5% (+0,3%), το ΚΚΕ με 4,4% (+0,1%), το ΠΟΤΑΜΙ με 4,1% (-0,2%), οι ΑΝ.ΕΛ. με 2,9% (-0,4%).