«Κόκκινο» του ΣτΕ στην Intralot για το ιπποδρομιακό στοίχημα

«Κόκκινο» του ΣτΕ στην Intralot για το ιπποδρομιακό στοίχημα

Η Intralot ζητούσε να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες και να εκδοθεί σχετική προσωρινή διαταγή μέχρι την κρίση της κύριας προσφυγής.

O OΠΑΠ παραμένει, μέχρι τουλάχιστον να εκδικαστεί η κύρια υπόθεση, ο προτιμητέος πλειοδότης για το ιπποδρομιακό στοίχημα στη Ελλάδα, καθώς το ΣτΕ απέρριψε αίτηση ασφαλιστικών με την οποία η Intralot ζητούσε το πάγωμα της διαδικασίας.

Συγκεκριμένα η Intralot ζητούσε να ανασταλούν όλες οι αποφάσεις και οι διαδικασίες με τις οποίες η ΟΠΑΠ Investment Limited ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος πλειοδότης στο διαγωνισμό για τη παραχώρηση του δικαιώματος της αποκλειστικής διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια καταβάλλοντας τίμημα 40,5 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η Intralot υποστήριζε ότι βάσει των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν παραβιάστηκε το εθνικό αλλά και το ευρωπαϊκό δίκαιο όσων αφορά στις αρχές της διαφάνειας και του υγιούς ανταγωνισμού, της ίσης μεταχείρισης, της αμεροληψίας και της μυστικότητας.

Σύμφωνα με την Intralot κηρύχθηκε ιπποδρομιακό άγονη η αρχική διαδικασία με την προσφορά της 5.250.000 ευρώ γιατί φαίνεται ότι ματαιώθηκε όχι μόνο γιατί κρίθηκε μη ικανοποιητική αλλά επειδή υπήρξε εκτός διαδικασιών δέσμευση της ένωσης εταιρειών ΟΠΑΠ για προσφορά τουλάχιστον 40 εκατ. ευρώ.