«Κόκκινο χαλί» της Κίνας στην Apple – Στο Πεκίνο ο Τιμ Κουκ

«Κόκκινο χαλί» της Κίνας στην Apple – Στο Πεκίνο ο Τιμ Κουκ
epa10928420 Chinese Vice Premier Ding Xuexiang (R) meets with Apple CEO Tim Cook in Beijing, China, 19 October 2023 (issued 20 October 2023). EPA/XINHUA / Ding Lin CHINA OUT / UK AND IRELAND OUT / MANDATORY CREDIT EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η κυβέρνηση της Κίνας πιέζει για περισσότερες επενδύσεις και συνεργασία με τον τεχνολογικό κολοσσό.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Ding Duexiang δήλωσε στον CEO της Apple Τιμ Κουκ ότι ο όμιλος είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει στην ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας της Κίνας, καθώς ο Cook πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Πεκίνο λιγότερο από ένα μήνα μετά την κινεζική παρουσίαση του iPhone 15.

Η επίσκεψη του Κουκ έρχεται καθώς ο ανταγωνισμός μεταξύ του αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού και της κινεζικής Huawei μεγαλώνει στην τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple και καθώς το Πεκίνο αυστηροποιεί την εποπτεία λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια.

Οι πωλήσεις των μοντέλων iPhone 15 κατά τις πρώτες 17 ημέρες τους στην Κίνα ήταν μειωμένες κατά 4,5% σε σύγκριση με το iPhone 14, ανέφερε η Counterpoint Research, χωρίς να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα τον Σεπτέμβριο διεύρυνε τους περιορισμούς στη χρήση των iPhones από κρατικούς υπαλλήλους, λέγοντας στο προσωπικό ορισμένων κεντρικών κυβερνητικών υπηρεσιών να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα της Apple στην εργασία τους.

«Η Κίνα είναι πρόθυμη να παράσχει περισσότερες ευκαιρίες σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Apple, να αναπτυχθούν στη χώρα», δήλωσε ο Ding στον Κουκ σε συνάντηση την Πέμπτη, σύμφωνα με το κινεζικό κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Κουκ δήλωσε ότι η Apple είναι σίγουρη για τις προοπτικές της κινεζικής αγοράς και ότι είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία με την Κίνα σε τομείς όπως η κατασκευή υψηλής ποιότητας και η ψηφιακή οικονομία, ανέφερε το κρατικό ραδιόφωνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: